Språklektionen - fortsättning

Eftersom det är ett nytt språk, kanske det är klokt att börja med att lära sig titta på en sak i taget. Kanske börja med

Svansen

- Svansen kröker sig mjukt nedåt och sedan uppåt igen vid svanstippen. Katten signalerar att den mår bra och är nöjd med tillvaron.

- Katten håller svansen helt upprätt med svanstippen lodrätt. Katten hälsar (kolla när katten möter dig "i dörren").

- Katten håller svansen instucken mellan benen. Katten känner sig besegrad eller undergiven.

- Svansen hålls nedsänkt och är borstig. Katten visar att den är rädd.

- Kattens svans piskar våldsamt. Katten är arg och irriterad samt tänker anfalla, ibland i en lekfull brottning.

- Svansen hålls åt ena sidan. Detta är signalen till hankatten att honkatten löper och vill bli parad.

- Katten håller svansen krökt och borstig. Katten signalerar att den är defensiv men anfaller om den blir provocerad. Den gör sig stor i avskräckande syfte. Även pälshåren på ryggen är resta.

- Katten rusar iväg med svansen i en båge efter sig. Den vill leka. Efter brukar kattkompisen komma med svansen i samma bågform.

Igår pratade jag med Carin, Tasses nya "mamma". Hon berättade att hon köpt en ny borste till Frasse, som han heter nu. Den drivs med batterier och både borstar och masserar. Frasse fullkomligt älskar den. Pälsen, som alltid varit fin, är nu ännu finare. Det är så underbart att vi fortfarande har en nära kontakt med Frasse och Carin. Det kunde inte ha blivit bättre. Frasse får odelad uppmärksamhet och Carin älskar honom. Han kan fritt vara på den inglasade balkongen på Johan Enbergs väg, så jag tror inte att han saknar båten.

Tittade nyss på gamla bilder. Visst är han fin, vår "gamla" katt?

 
21 maj 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)