Springa

Kattungarna kom genast fram mot handen, när jag satte ner den i bolådan imorse. Lådan är för instängd och tråkig för dem, när de är vakna. De behöver större plats att vara på.

Efter frukost tog vi upp dem i soffan. Stina lade sig på golvet nedanför. Nu störs hon inte längre av att vi tar upp kattungarna men vill ändå ha kontroll. Hela tiden de var uppe, gick de fram och tillbaka och ibland klättrade de på ryggstödet. Så plötsligt upptäckte Mitzie att hon kunde springa och hon sprang och sprang och verkade jätteglad åt den nya förmågan. Hon är ju faktiskt mer än ett dygn äldre än de andra två. Förmodligen kan de också springa imorgon. 

Vi inser att vi måste köpa en hage till småttingarna. Det blir ohållbart att hela deras vakna tid behöva sitta på golvet och passa dem. Soffan är snart för liten för deras aktiviteter och vi vågar inte låta dem gå fritt i arbetsrummet ännu. Att hitta en hage blir alltså morgondagens projekt. Jag ska kolla, om det finns någon på Blocket, plan B blir ett kompostgaller och i tredje hand får vi kolla barnvagnsaffärer o dyl. Ove är ju numera ledig på måndagar och det passar extra bra imorgon.

Jag såg filmen "En underbar jävla jul" på Sergel - den går att se men... När jag kom hem, satt Ove med kattungarna på filten i arbetsrummet. Ungarna gick av och an och övade balans och koordination; fyra ben att hålla reda på. Vi bestämde oss för att ta dem till soffan, eftersom man sitter skönare där än på golvet. Det var inte tal om att kunna se på TV, för småkissarna kan styra kosan rakt över soffkanten och det kan gå fort, så man måste hålla ögonen på dem hela tiden. Efter en dryg timme hoppade Stina upp i soffan och tyckte att "nu får det vara nog"! Hon tryckte ner två av kattungarna med sin ena "arm" och lade sig tillrätta. Det var dax att äta. Alla tre kröp in i pälsen på sin mamma och började äta. Sedan somnade de tvärt alla tre.

29 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)