Springa och hoppa

Stina har svårt att acceptera att kattungarna nu vill undersöka världen utanför hagen. Hon gnäller, så fort hon inte har dem nära och kattungarna är inte så lydiga nu som tidigare. De traskar iväg, när hon planerat att tvätta dem; efter ett par slick ger de sig av på upptäcktsfärd. De gillar att kunna sträcka ut, hagen ger inte samma möjligheter som rummet utanför. Efter en timmes övning ikväll, hade båda kattungarna lärt sig att både springa och hoppa. Hoppa var läskigt. Flinga hade tagit sig upp på en c:a 5 cm hög sittkudde och skulle ta sig ner från "höjden" till golvet. Framför kudden låg Primus. Hon försökte kliva på honom men det fungerade inte. Sedan ställde hon sig längre bak på kudden, tittade ner på golvet och hoppade!! Primus sov som en sten då men han var väldigt alert innan han "tvärsomnade". Han skuttade runt i vardagsrummet och tog sig enkelt in under det stora porslinsskåpet. Det gillade inte Stina och med både ljud och kropp drev hon fram honom. 

Båda kattungarna väger nu nära sex gånger mer än vid födelsen. Den största viktuppgången beror på Stinas goda, näringsrika mjölk men Flinga äter också bebisfrön. Primus har inte fått smak för annan mat än den hans mamma bjuder, trots att jag försökte fresta honom med köttfärs idag. Det är lite problematiskt med deras avvänjning, eftersom jag inte kan servera dem "bebisfrön" utan att behöva vakta maten, så att Stisse inte ska äta upp den. Om han inte skulle bli tjock, skulle han naturligtvis få en egen skål med kattungemat men det är mitt ansvar att tillse att han inte går upp i vikt.

Alla katterna brukar alltid vara i närheten, när vi ser på TV på kvällarna. När nu Primus och Flinga också är med, ser både Sandie och Stisse ibland lite förvirrade ut. De vet liksom inte, vad de ska göra, när kattungarna går rakt emot dem och t om försöker hitta en tutte för att få sig en slurk. Varken Sandie eller Stisse blir irriterad men går iväg från småttingarna. De stannar ändå kvar och tittar på, vad som ska hända härnäst. Småkissarna börjar nu också att intressera sig alltmer för leksaker. Prasselbollen är spännande men idag tillkom också Primus intresse för en vippa. Jag funderar på om anledningen till att katttungarna lägger sitt intresse på olika saker är att de är av olika kön; Flinga koncentrerar sig på att äta fastföda, som ännu inte intresserar Primus och han mer på fysisk aktivitet (han kan springa riktigt bra nu).

Under helgen ska jag ta mig an veckans uppgifter i Pawpedskursen, avsnitt nio. Sedan återstår bara det individuella arbetet, som jag kallar tvindividuella, eftersom Carina och jag ska göra det tillsammans. Jag har lärt mig jättemycket men de två sista veckorna har innehållit sådant, som jag redan tidigare visste det mesta om. Det beror både på att jag redan haft fyra kattungekullar och att jag är diplomerad uppfödare i SVERAK.

10 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)