Stamtavlorna är klara

Stamtavlorna har ännu inte kommit. Det är, som jag skrivit tidigare, en speciell känsla när kattungarnas stamtavlor ligger i brevlådan. Även om det är länge sedan (51 år) jag kunde hämta ut mitt körkort, minns jag ändå hur det var. Att få stamtavlorna påminner lite om hur det kändes. Det kanske låter märkligt men jag upplever det som att först nu är kattungarna ”på riktigt”, egna individer som är redo att flytta till och glädja en ny familj.

Det fanns inga stamtavlor i brevlådan i fredags, vilket jag hade hoppats på. Jag blev lite besviken och man kan ju undra varför, jag förstår det inte själv. Det är ju samma små gullnosar med eller utan stamtavla. Det har varit massor i görningen hos oss och först ikväll kom jag att tänka på att stamtavlorna kanske var utfärdade men att PostNord, som så många gånger tidigare, helt enkelt inte delat ut posten i fredags. Jag beslöt mig för att kolla SVERAK. Mycket riktigt, STAMTAVLORNA ÄR KLARA! Nu kan alla som vill titta på Ninnis, Nannas, Nickans och Nickos stamtavla gå in på: www.sverak.se, klicka på ”FindUs” och sedan skriva Spinetts på raden för stamnamn. Då kommer alla kattungar i min uppfödning upp och längst ner finns Sissels bebisar. Genom att klicka på namnet kommer den enskilda stamtavlan upp. Nu är de på riktigt. Kanske är det så här nyinflyttade i landet känner, när de får sitt uppehållstillstånd beviljat - ”på riktigt”.

Lotta har skickat nya bilder på småbusisarna. Det är ju fortfarande varmt ute och de får vara på Lottas stora balkong och leka. Där tycker de mycket om att uppehålla sig. Idag är de 10 veckor fyllda och det är fantastiskt så mycket som skett under den tiden. De har redan en väl utvecklad motorik men deras nyfikenhet gör att de ofta lever farligt, om matte/husse inte ordentligt kattsäkrat hemmet, när de flyttar in. Särskilt i juletid lurar många faror. Imorgon ska jag skriva ett inlägg till kommande nummer av Trasdockan och där ta upp sådant, som är viktigt att känna till/påminnas om, för att eliminera risken för olyckor.

För ovanlighetens skull ska jag försöka komma i säng redan innan midnatt. Imorgon väntar ett gediget ”måste-göra-program”. Hur har det någonsin varit möjligt att också hinna förvärvsarbeta?

På bilderna ser du i tur och ordning: Nickan, Ninni, NIcko och Nanna. De är ljuvliga!

 
5 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)