Stamtavlorna klara

Som jag skrivit tidigare är det "på riktigt" att det fötts ragdollkattungar i min uppfödning, när stamtavlorna är klara. Jag letade egentligen inte primärt efter stamtavla på Tingla, Tudor och Truls, utan skälet till att jag letade på SVERAKS "Findus" var att jag hittat kattungar till salu, som jag ville kolla upp. Jag hittade dem inte! När jag ändå "var inne i Findus", tänkte jag att kanske... och där fanns de. Stamtavlorna i pappersform kommer troligtvis på måndag. Det gick ovanligt fort att få trillingarna registrerade.

När man håller sin stamtavla i handen är det intressant att också kunna följa den egna kattens släktträd. Det är inte helt lätt att förstå det som står där men när man lärt sig det, är det jättespännande. Jag kan inte nog betona, hur mycket roligare det blir att ha katt, när man "kan den". I stamtavlan kan man se att kattungarnas mamma är en blå colorpoint, RAG a och pappa RAG n 04, brun mitted. Där framgår också att pappa Messi och mamma Sandie kommer från en uppfödning, som startat före 2010 men att kattungarna själva kommer från en uppfödning, som startat senare. Det ser man på att det står S* på de äldre katterierna och SE* på dem, som registrerades senare. Jag fick mitt stamnamn 2012-01-19, SE* Spinetts. Kattungarnas farmor kommer från Polen, PL* men är inregistrerad i SVERAK, när hon flyttade hit, LO 315571.
PL*Star Pol-Cat Iliana
RAG a 04 · 2014-05-26
(SE)SVERAK LO 315571

Det finns massor mer man kan utläsa i stamtavlan. I Pawpeds G2 fanns en uppgift, där vi skulle hitta fel i stamtavlan, där t ex mönster på kattungarna var orimliga, när man följde släktleden. Visst kan man leva ett bra liv utan den kunskapen men den är inte tung att bära, tvärtom! Jag rekommenderar alla att anmäla sig åtminstone till den första kursen, G1. Jag ser den som ett körkort för kattägande. Kanske tycker inte alla att genetik och uppfödning är viktigt men det är faktiskt spännande.

Jag ser fram emot morgondagen och är glad över att jag slipper åka bil. När jag var på världsutställningen i Malmö 2015, åkte jag också tåg. Min kompis rollatorn var till oerhört stor hjälp. Inomhus står den oanvänd men utomhus och med packning är den oumbärlig. Det går att lasta förvånansvärt mycket på en rollator.

Idag har kattungarna hunnit fylla nio veckor och väger 1390 g resp, 1355 g. Tingla börjar knappa in på killarna.

30 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)