Stina är hemma igen

Igår morse pratade vi mycket om Stina och kom då på att vi skulle ha färdigkokt torsk till henne, när hon skulle komma hem. Ove tog fram ett paket fisk ur frysen och lade in det i kylskåpet för att tina där under dagen. På kvällen kokade han den, ivrigt påhejad av Sandie, som också vill smaka. När fisken var klar satt både Sandie och Stisse som små ljus på golvet nedanför spisen, ljus med ljud.......... aooou, aouuuu :-). Naturligtvis fick de varsin portion fisk, innan den resterande torsken ställdes tillbaka in i kylskåpet i väntan på att Stina skulle komma hem.

Vid 11:30 åkte vi hemifrån, först till Karlbergsvägen för att hämta gamla Trasdockor (tidningar) från Carina och sedan vidare med dem till Karin. Hon ska sedan sälja dem i Ragdollklubbens shop. Karin väntade på tomten och efter att ha hälsat på henne, hälsade vi på hennes två "utekaniner", som satt i varsin bur nära bostadshuset. Därifrån kunde vi höra ett enträget jamande från husets källarvåning. Det var Ising, som ville komma ut. Han och två andra hanar disponerar källarplanet. Honorna och kattungarna håller till på entréplanet. 

Efter att ha hälsat på och pratat med kaninerna fortsatte vi in genom grinden till den inhägnade tomten. Där möttes vi av jättehundarna Asta och Anemona, två Leonbergertikar. Innanför ytterdörren väntade två Ragdollhonor - en blå och en brun. I köket fanns fler och i vardagsrummet ytterligare några, alla blå men med olika teckningar. Om jag räknade rätt har Karin totalt tio vuxna katter och fem kattungar, den yngsta bara fyra veckor gammal. Vilka fina kissar - allihop! På toaletten fanns Stina och Amoretto. När vi gick in till dem, låg de och sov tätt tillsammans i vår transportbur. De vaknade när vi närmade oss och Amoretto började då att tvätta Stina, något hon såg ut att uppskatta. De var så söta ihop att det nästan kändes hemskt att lyfta ur Amoretto ur buren och ta Stina med och åka hem.

När vi öppnade dörren till lägenheten, kom båda katterna för att hälsa. Ove satte ner transportburen, Stina gick ur den och Sandie övertog hennes plats. Efter en puss av Stisse gick Stina ut på balkongen och under tiden lade Ove lite torsk på ett fat. Därefter lockade han med sig Stina och ställde sedan ner fatet till henne på toaletten. Där fick hon sedan äta ifred. När hon mumsat klart lade hon sig i soffan för att sova. Det är förståeligt att hon är trött; dels har hon nästan inte velat äta något alls under tiden hon varit hos Amoretto, dels gissar jag att hon heller inte kunnat sova i samma utsträckning som hemma.

När jag nu tittar upp från min iPad ser klätterställningen ut som vanligt igen; Sandie på översta avsatsen och Stina på våningen under. 

10 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)