Stina får mycket hjälp

När jag skulle gå in på toaletten imorse, fick jag gå mycket försiktigt, för att inte trampa på katterna. På golvet låg Sandie omgiven av alla kattungarna. Den kyliga årstiden sover de gärna på toaletten, säkerligen för att de gillar golvvärmen. Stisse tog ofta och gärna hand om den förra kullen från c:a sju veckors ålder. Den här gången har Sandie iklätt sig rollen som extramamma. Stina verkar tycka att det är skönt. Visserligen smyger kattungarna till sig en mysstund med mammas mjölk ibland men det blir allt mer sällan. Det är roligt att se Sandie både tvätta, leka och sova med kattungarna. Hon blir nog också en bra mamma en dag. Tilltänkt kattpappa finns ju, så det är bara att vänta på att hon ska börja löpa. Blotta tanken på att ta med tre vuxna och ett gäng kattungar på båten, gör mig matt. Det går helt enkelt inte, särskilt inte, eftersom jag förmodligen inte är färdigrehabiliterad efter knäoperationen, som kommer allt närmare. Under konvalescensen skulle det vara roligt att ha småttingar, eftersom jag säkerligen kommer att tycka att det kan bli långtråkigt att vara hemma så mycket. Jag älskar att ha kattungar och mår bra av den känslan. Mår man bra inombords, brukar man tillfriskna fortare från fysiska besvär. Sandie måste alltså löpa snart, om "planen" ska gå i lås. Om inte får vi vänta med att para henne till sensommaren/hösten.

Vi har inga "leverpastejkatter, varken stora eller små. Imorse tog Ove fram fat med små leverpastejbitar på. Ville de ha? Absolut inte - ingen av dem. Ost däremot gick ner, så då får vi servera det i fortsättningen eventuellt varvat med kokt skinka. Det har de inte smakat ännu. 

Idag har vi varit hos Carin och Tasse. Det främsta skälet var att jag skulle hjälpa Carin få skrivaren, som strejkade, att fungera igen. Dessutom hade hon problem med att hitta en del bilder i telefonen. Sånt ställer jag gärna upp med. För ett år sedan hade Carin nog inte sett en iPad i verkligheten. Jag tror att den första hon bekantade sig med var min. En vecka efter det hade hon köpt en egen. Det har varit roligt att lägga upp lektioner med övningsuppgifter, eftersom hon skött sin läxa så bra. Hon är jätteduktig. Det mesta hon vill göra med hjälp av plattan kan hon. Medan jag fixade med tekniken, klippte Ove Tasses naglar. Det är enkelt att hantera Tasse, när han samarbetar men ..... när han inte vill medverka, visar han det (med ränderna, aj!).

Naglar ja, vi borde klippa dem på alla våra sju. Kanske bra att börja idag med kattungarna. Kaffe först.

 
10 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)