Stina kommer hem

Vi var så gott som genast överens om att det var Enbäret's Toffifee vi ville ha. Eftersom Stina, som vi kallar henne, var leveransklar under vår semester, beslöt vi att hon skulle stanna hos uppfödaren en vecka längre. Ju närmare semestern vi kom, desto mer började vi längta; inte efter semestern utan efter att få hämta lilla Stina. Så en dag sade jag det: "kan vi inte strunta i båtsemestern och hämta Stina på 12-veckorsdagen? Vi kan ju låta henne bekanta sig med oss och de andra katterna och åka kortare turer senare?". "Jag har också tänkt på det", svarade Ove. Taget!!!

Lördagen 3 juli, en oförglömlig dag, åkte vi till Enbärsvögen på Lidingö för att hämta vår älskade kattunge. Snabbast möjligt slutfördes överlåtelsen. När vi var klara med pappersexercisen och gick till "kattrummet" för att hämta "lillan", låg hon tätt intill sin mamma och slurpade i sig den sista "mammamaten". Därefter var det dags att styra kosan mot Sundbyberg.

Vi trodde nog att Stina skulle bete sig på samma sätt som Stisse gjorde, när han flyttade in; att hon bara skulle anpassa sig till de ramar de andra katterna drog upp - men nej!!! Vi satte ner transportburen på golvet och hoppades att Stina själv snart skulle kliva ur den men ....icke!!! "Pojkarna", d.v.s. Stisse och Tasse, blev jätteintresserade av den lilla artfränden i buren och började försiktigt närma sig henne. Ett varnande fräs från Stina fick dem att backa men nyfikenheten kvarstod. De satte sig ner men gjorde många nya försök under den kommande timmen. Varje gång samma fräsande inifrån buren. Vi måste prova ett annat sätt.

Även om jag inte tycker att sättet vi valde för katterna att bekanta sig på var det bästa, tycker jag ändå inte att det var helt tokigt men idag vet jag mer om etologi och skulle göra annorlunda. Då hade jag sluppit all oro jag kände under invänjningen. Det tog hela fem dagar, innan Stina vågade sig ut på golvet på egen tass. Mycket hände under den tiden - berättar om det imorgon.

 

16 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)