Stina och Amoretto

Amoretto kom hem först på kvällen igår. Han åkte hemifrån utan titel och återvände som champion. Domaren fastställde att han har en utomordentligt vacker ögonfärg, möjligtvis var han lite väl försiktig till en början på domarbordet. Nästa steg i utställningskarriären är "Internationell champion", IC. Denna titel ges till fertila katter. Om katten är kastrerad är motsvarande titel "Internationell premier"IP.

En katt som ännu inte tilldelats några titlar tävlar i klass 9, öppen klass. Efter att ha fått titeln champion, övergår den till att tävla i klass 7.

Som champion kommer Amoretto (och alla andra fertila championkatter) nu att sträva vidare mot nästa titel - Internationell champion, IC. För att erhålla den titeln och tävla vidare gäller: minst 95 poäng ska uppnås.
Tre CACIB utdelade av tre olika domare i minst två länder ger titeln International Champion. Katten tävlar därefter vidare i klass 5.

Något trött släpptes Amoretto in till Stina, som genast gömde sig i transportburen. Utanför dörren stod en av "husets" honor, som också löper, och funderade över, varför hon inte dög. Hur natten sedan förflöt vet jag inte riktigt men hoppas att Stina och Amoretto fick till en kärleksstund. 

Karin (Amorettos fodervärd) ringde idag. Hon var osäker på om någon parning skett men vi bestämde att Stina stannar kvar, så länge Amoretto är intresserad av henne. Efter en parning brukar honan rulla runt på golvet och tvätta sig. Karin såg Stina tvätta sig idag så kanske....

Stina är en lugn och stillsam katt men ändå är det en tydlig skillnad mellan att ha två och tre katter hemma. Det känns väldigt tomt efter henne men snart är hon hemma igen. Jag kan inte minnas att jag märkte så stor skillnad mellan att ha tre och fyra - jag tänker då på, när Tasse fortfarande bodde hos oss. När människan började försöka ange antal räknade hon: en, två tre och många. Kanske är det förklaringen :-).

 

 

 

5 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)