Stina till Uppsala och Sigge

Kalendern tom fram till 18:30. Jättemånga oplanerade timmar! Skönt ibland. Men oj, vad fort dagen gick. Det blev till och med lite stressigt innan jag skulle åka till styrelsemötet (i kattklubben).

Det tar alltid minst en timme, oftast mer, på morgonen, innan kroppen slutar att protestera. Först måste jag ta mina värktabletter och invänta att de ska börja verka. Därefter måste jag sitta i soffan och trycka fötterna mot underredet på soffbordet. Det har liknande effekt som stretching och så måste jag sitta minst en kvart, innan jag kan gå ut i köket och fixa frukost. Samma procedur varje dag. Alla katterna brukar hålla mig sällskap, när jag äter. Idag "sjöng" Stina och rullade på golvet medan jag åt. Äntligen!! Nu kände jag mig säker; hon löper.

Det finns olika uppfattningar om, när man ska föra samman honan och hanen - direkt när hon börjar löpa eller när löpet pågått några dagar. Varför välja antingen eller? Jag har pratat med Pia, Sigges "mamma", tidigare och vi har kommit överens om att Stina får vara fler dagar än brukligt, eftersom både hon och Sigge tar tid på sig innan de närmar sig varandra. Ove ringde Pia och de bestämde tillsammans att det bästa skulle vara att Stina fick komma redan idag.

Jag gick hemifrån vid 18:40 och 10 minuter senare placerade Ove Stina i buren och begav sig till Uppsala. Stina är en mycket foglig katt, hon sitter lugnt och tyst i buren till skillnad från Mysan, min gamla "husis", som skrek oupphörligt under färd. Jag tror att hon knappt hann andas. När Ove kom fram, var Sigge ute på gräsmattan på baksidan av radhuset men han kom in, när han kände lukten av Stina. Precis som förra gången gick han runt hennes bur, som stod på på golvet i vardagsrummet, och sjöng för henne. Efter en stund bar Ove upp Stina till övervåningen, fortfarande i buren, och Sigge följde med. När Stina gick ur buren gömde hon sig under en soffa; "the same procidure as last year".

Vi är så glada över att ha hittat Pia och Sigge. Hos henne är det så bra ordnat för katterna och god ordning och Sigge är en jättetrevlig katt. KAtternas har ett eget rum, där de kan vara ostörda, något som båda uppskattar. Katter kan också vilja vara ostörda, när de ägnar sig åt barnalstring. Trots att Sigge har flera avkommor, har han aldrig velat para sig med någon hona i Pias närvaro.

Ove och jag kom hem med två minuters mellanrum vid 21-tiden.

Idag fick jag nya fina bilder på Kajsa och Buster. Jag fick också en videosnutt. Eftersom jag inte läst på, hur man lägger videos på bloggen, kan jag inte visa den nu. Ska bli av men trots att jag inte förvärvsarbetar längre, är mina dagar fyllda av aktiviteter. Snart måste Carina och jag börja förbereda nästa nummer av Trasdockan, jag ska tillsammans med ett par andra medlemmar börja skissa på, hur vi i Järva kattklubb vill ha vår nya hemsida, Pawpedkursen startar och materialet till den ska läsas igenom och uppgifterna lösas, hemmet ska skötas, jag ska träffa vänner, gå på bio osv. Det är fantastiskt att nästan uteslutande få ägna sig åt "kulsaker".

 
31 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)