Stinas dag

Är det enbart tonfallet som gör att katten lyssnar när man ropar på den eller känner den även igen sitt namn? Vem vet? För mig är namn väldigt viktiga, det är namnet som gör katten till just den katt den är. Jag har förvisso döpt om alla katter jag haft men det nya namnet har de fått direkt när de flyttade in hos mig. Jag har döpt varje kattunge till ett namn som jag tyckt passar just den och som jag själv är förtjust i. Naturligtvis måste även Ove gilla namnen men för honom är det inte lika viktigt, så förslagen kommer från mig. 

Stisses stamtavlenamn är S*Nobel Fusions Quicksilver, Stina heter egentligen SE*Enbäret's Toffifee, Sandies fullständiga namn är S*Creamy Blueeye Åmillie Åsåfin och Tasse var ursprungligen S*Phoenix Pride Phamarus. Huskatterna döpte jag till Pelle resp. Mysan. Sedan måste jag erkänna att för några år sedan kom jag att börja kalla Stisse för Plutten, ingen aning om varför, för han är ju en riktigt stor katt - namnet bara dök upp och han lyssnar till det!!!

När Tasse flyttade till Carin fick han nytt namn igen; Greve Frans af Tassen, allmänt kallad Greven. För mig fortsatte han ändå att vara Tasse. I förrgår, när hans nya matte hörde av sig frågade jag henne, vad Tasse heter hos henne. Till min glädje fick jag veta att Berit gillar namnet Tasse. Jag visste förvisso att jag tycker att namn är viktiga men jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle bli så glad över att Tasse är Tasse igen.

Idag, äntligen, kom försommaren till Sundbyberg! Ove planterade växter i de stora krukorna på balkongen, fällarna i fåtöljerna byttes ut mot prickiga sommardynor, duken med sommarblommorna på tog plats på bordet och.... Stina valde att vara ute. Hon låg på "balkongtornet" med nosen i fönsterspringan och andades in doften av syrenerna som börjar slå ut alldeles nedanför balkongen. Hon njöt verkligen, där hon låg i solskenet.

 
23 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)