Stisse - alltid i centrum

Varför har jag inte tänkt på det tidigare? Att ta med Stisse på utställning. Min stora, goa, buffiga katt, som alltid vill vara i centrum. Badet kommer förmodligen vara besvärligt. Stisse är stark och han kommer att göra allt för att ta sig ur badbaljan förutom att bitas och rivas. Därtill är han en alldeles för vänlig katt. Kamning och borstning är inget problem. Det gillar han men mest av allt älskar han att vara i centrum; att få all uppmärksamhet från alla. Det har han än en gång bevisat idag.

Carina och jag träffades hos mig för att en sista gång läsa igenom vårt material innan Trasdockan ska "gå i tryck". Stisse hann som vanligt först till dörren, när Carina ringde på. Vi satte oss i köket och tog fram iPad, telefoner, ett arbetsexemplar av Trasdockan, diverse lösa papper och givetvis pennor. Jag dukade fram kaffekoppar och ett fat med toscakaka och småbröd. Vi hade inte planerat någon plats för Stisse på bordet och det behövdes inte heller. Han hoppade upp på bordet, svepte svansen över Carinas ansikte och satte sig på högen av papper, som Carina placerat bredvid sin kaffekopp. Hon lyfte ner honom på golvet flera gånger men han hoppade hela tiden upp igen och slutligen hade han hoppat upp en gång mer än han blivit nerlyft. Han fick till slut ligga kvar på några papper. Lugnast så! Därför tror jag att han skulle trivas ypperligt med att ligga nära burgallret och bli beskådad av många människor på utställning. Vi får se, om jag tänker rätt.

Carin, som numera äger Tasse/Frasse/Greven, kärt barn har många namn, ringde vid 18-tiden från Gotland. Hon var glad över att vara på plats hos sin väninna. Där ska hon fira sin 77-årsdag på tisdag. Det är minst lika jobbigt att åka till Gotland som till London, tycker jag. Förutom kläder, toalettsaker och stickning, hade hon tagit med  proviant i form av skurna äppelskivor, en bulle och något att dricka. Sedan körde hon  till Nynäshamn och där väntade båten. Flera timmars båtfärd och väl i land skulle hon köra ytterligare tre mil, innan hon var framme. Jobbigt! Nästa gång kanske också Greven ska följa med och han hjälper ju inte precis till. Jobbigt, jobbigt ännu jobbigare.

Allt är tyst nu i lägenheten. Ovanligt, klockan är strax efter 23 och jag ska snart lägga mig och läsa. Katterna brukar vara pigga och rusa runt i lägenheten vid den här tiden. Jag befarar att de nu ligger i min säng alla tre; Stisse med huvudet på kudden och Stina och Sandie i fotändan. Jag har inte hjärta att ta bort dem utan försöker i sådana lägen slingra mig in mellan dem. Inte den skönaste sovställningen men här lever vi enligt principen "platsen tillhör den som först intagit den".

21 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.