Stockholms katthems hemsida

Christine-dag idag = städdag. Som jag skrivit tidigare, vet Stisse direkt vad som ska hända, när han ser Christine. Egentligen är det inte henne han tycker illa om utan den morrande snabeldraken. Han avskyr dammsugaren. Han beordrade mig att öppna balkongdörren och intog sedan den översta avsatsen på sitt nya torn. Därifrån kan han, sir QuickSilver af Nobelfusions, se ut över sitt grevskap, Brf Bageriets innergård. När dammsugaren närmar sig, vill han alltid komma in, för då vet han att Christine är klar i sovrummet och han kan inta min säng i lugn och ro i några timmar framöver. 

På eftermiddagen kom Carina. Idag handlade det för ovanlighetens skull inte om Trasdockan eller Ragdollklubben utan om umgänge, kloklippning och fotografering. Carina skulle sedan vidare för att äta middag med sina forna arbetskamrater. Hon är så duktig på att få kattungarna att samarbeta och inte försöka bryta sig loss, när hon lägger dem i knät. Jag hade också föranmält att fotografering skulle ingå i dagens träff. Eftersom Carina  skulle vidare med tåg och buss, ville hon inte ta med sin fina kamera men det blev fina kort ändå, trots att hon använde mobilkameran, tycker jag. 

Igår fick jag ett samtal, som gjorde mig glad. Det kom från Birgitta, sammankallande i valberedningen på Stockholms katthem. Hon meddelade att man man nu fattat beslut om vem man vill nominera till styrelsen. Man saknar en suppleant och jag tackade ja till erbjudandet; ett bra steg in i styrelsen. Jag vet egentligen inte, vad som förväntas av mig men gissar att man vill ha hjälp med dokumentation i någon form. Kanske har jag fel och det blir något jag aldrig tidigare jobbat med men det skrämmer mig inte. Jag gillar utmaningar och att lära mig nya saker.

Jag har försökt sätta mig in i verksamheten genom att noggrant läsa igenom allt som står på katthemmets hemsida. Den är mycket trevlig och informativ. Ekonomin verkar tämligen god, så långt jag kan bedöma. Både donationer och testamentsgåvor är förklaringen. Det är underbart att så många vill hjälpa små stackare, som utan egen förskyllan hamnat på livets skuggsida. De flesta har råd att avvara 25 kr i månaden, 16:70 för pensionärer. De pengarna räcker långt, om vi är många som hjälps åt.

I tur och ordning - Tudor, nyvakna Truls, Tingla och Truls och Tingla, mina förtjusande bebisar!

 
9 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)