Stockholms kattklubbs utställning

Frukost för katterna vid 08:30, för människorna en timme senare. Dagen var reserverad för utställning i Sollentuna. Kattungarna vill gå runt i lådan, när de är vakna men den första bolådan är för liten nu, när de blivit så här stora. Därför beslöt vi att flytta dem till den större lådan. Jag bäddade den med; först en badhandduk sedan en ihopvikt filt, därefter ytterligare en frottéhandduk och över detta ett stort lakan och ett mindre lakan som ett underlägg att byta ofta. Därefter flyttade vi i kattungarna tillsammans med mamma Stina till det nybäddade boet. Jag tror att hela den lilla familjen gillade den nya "bostaden". Jag tog en liten videosnutt, som tyvärr inte fungerar här. Om någon som läser detta vill se den, är det bara att höra av sig, så skickar jag den. Från och med nu bor Stina med sina barn i arbetsrummet, nära TV, oss och de andra katterna. Ungarna ska vänjas vid vardagsljud och då ska de inte vara kvar i sovrummet. 

Vid 11:30 begav vi oss till Stockholms kattklubbs utställning i Sollentuna rackethall. För första gången hade jag användning för mitt parkeringstillstånd. Lokalen är stor, så det kändes inte trångt. Jag uppskattar att det var ett tjugotal Ragdolls och flera utställare kände jag sedan tidigare. Familjen Svensk, medlemmar i vår kattklubb, bidrog med fyra Skogkatter, stora pampiga kissar. Vi köpte åtta burkar av en ny sorts kattmat och två vippor, som Ove bestämde att vi ska spara till kattungarna.

Två "tjejer" väntade vid dörren och ville ha sen lunch. Själva var vi fortfarande mätta efter att ha ätit toast och druckit kaffe på utställningen. Ove panerade och stekte rödspätta men sådan fisk intresserar inte katterna. Det ska vara kokt torsk, om de ska bli glada men den tog slut redan igår.

På kvällen vägde vi ungarna som vanligt. Dagens vikt: Gritzie 378g, Mitzy 405g och Titzy 401g. Jag satt med Mitzy en lång stund och han verkade gilla det. Han snuttade lite på min haka. Nu sover alla "barnen" stora som små och själv ska jag lägga mig och läsa.

 
21 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)