Stor dag

Den här dagen är en väldigt bra dag. Tack för den Nicke, Lotta och Laila. Var och en har bidragit på sitt sätt och sammantaget har det blivit jättebra. Bäst av allt är naturligtvis att Nicke har blivit så mycket bättre. Han är flyttad till vanlig vårdavdelning, har fått ett enkelrum och är piggare än jag hade förväntat mig. När jag besökte honom hade det bara gått ett drygt dygn, sedan man övervägde dialys för honom. Nu fungerade njurarna och han satt på sängkanten.

I Västerås blev det glädjande besked. 10:47 kom ett sms från en glad Lotta. Sissel var nu champion, gullgumman! Hon hade precis slutat löpa och det var ju skönt för Lotta men istället hade Rubi tagit över oväsendet. Sissel har hittills tävlat i klass 9, "öppen klass", men övergår nu till klass 7 där katterna, alla med titeln champion, tävlar om titeln "internationell champion". För den krävs tre CACIB (certificat d’Aptitude de Championat) utdelade av tre olika domare i minst två länder. Om Lotta orkar och vill kan vi åka tillsammans på kattutställning i Finland i hopp om ett CACIB där. Varje höst brukar några medlemmar i Järva kattklubb tillsammans åka till Åbo och tävla med sina katter. Andra väljer att åka till Norge istället men jag lockas mer av en båtresa. Givetvis tycker jag att det skulle vara roligt, om Sissel så småningom också skulle ta titeln "internationell champion" men mycket beror på vad Lotta vill och mäktar med. Först vill jag iallafall para Sissel. Hon är både vacker och trevlig och det är sådana katter vi vill ska gå vidare i avel. Jag har haft sms-kontakt med Lars Hammar (som också var i Västerås), som tidigare sagt att han kan tänka sig att låna ut en av sina hanar till mig. Ikväll skrev han "toppen" efter att ha sett Sissel. Jätteroligt! Jag vet inte, hur det gick för Rubi på utställningen men jag hoppas att även hon fick ett certifikat. 

Flinga skötte sig också jättebra. Första utställningen för henne och även för Laila (i rollen som utställare iallafall). Allt var nytt för båda men de klarade det hela finfint :>o. Laila skickade bedömningssedeln till mig och trots att jag har visst hum om, vad det kan tänkas stå, kan jag ändå inte tyda kråkfötterna. Det är respektlöst av domarna att inte vinnlägga sig om att skriva läsligt. För övrigt tror jag att flera i domarkåren någon gång i tidigt stadium i karriären beundrade någon erfaren domare, som skrev oläsligt; tänkte att det nog är så man ska göra, började anamma beteendet och tränade på en driven, oläslig handstil. Till SVERAKs årsstämma 2018 kommer jag att motionera om att bedömningarna ska göras på laptop eller iPad. Som uppfödare ska vi kunna ta hjälp av dem, när vi ska välja katter för parning.

Jag ska fråga supporten på n.nu vari felet består, när bilderna kommer upp liggande. Som jag tidigare sagt, varken orkar jag eller kan (handen) rätta till detta i Photoshop. Jag har programmet på datorn men inte på plattan.

 
22 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)