Stor tjej nu

Sissel löper. När jag kom hem efter bio- och restaurangbesök i onsdags, pratade Ove med Lotta. Hon hade ringt honom, eftersom jag hade stängt min telefon, och det var viktigt för henne att tala om att Sissel äntligen hade börjat löpa. Lotta hade också skickat en liten videosnutt på Sissel, där hon ligger och rullar på golvet. 

Fonzo, som det var planerat att Sissel skulle paras med var såld!!! Hans bror var chippad, så några kull- eller mas-ragdolls var inte längre aktuellt och därmed inte heller någon resa för oss till Leksand. Ok, jag tänkte ju att jag nog skulle få låna Herkules av Ulrica och jag ringde henne. Hon svarade i Orlando, där hon skulle stanna ytterligare en tid men sade att det var ok för Sissel att hälsa på. Ulrica skulle först bara informera sin son, som var kattvakt. Hon skulle återkomma till mig nästa förmiddag om tid och annat. 

Vid 17-tiden hade jag fortfarande inte fått något besked och ringde därför upp Ulrica igen. Kanske hade hon glömt det hela, vad vet jag, men nu hade sonen begivit sig ut i skärgården och vi stod fortfarande utan lämplig avelshane. Karin då, tänkte jag. Vi har ju tidigare lånat hennes fina Amaretto, som är pappa till Flinga och Primus. Jag ringde Karin, som ännu inte kommit hem från jobbet. Hon berättade att hon för närvarande har lite svårt att ta emot en löphona, eftersom hon själv har sju kattungar hemma, en Leonberger (jättehund), minst åtta katter och två kaniner. På kvällen skulle hon också få hem sin hona med kattunge, som varit hos fodervärd. Jag förstår Karin - eller rättare sagt förstår jag nog inte att hon orkar. Men..... vi kunde få ta hem Amoretto till Sissel hos Lotta, vilket kändes bra. Amaretto är en lugn, trygg kille och särskilt som det är första gången Sissel ska paras, är det ju skönt att han inte är den "gåpåiga typen". 

Lotta går redan i väntans tiden. Rubi är beräknad till på söndag. Jag frågade Lotta för andra gången, innan jag pratade med Karin, om hon verkligen ville att Sissel skulle paras nu, eftersom det ju faktiskt kan vara jättemycket jobb med kattungar, särskilt om någon kattunge av någon anledning måste tillmatas. Lotta tycker att det är praktiskt med kattungar på sommaren och att hon lika gärna kan ha två kullar som en. Hennes son, Robin, skulle iväg och fira midsommar, minns inte var, och skulle inte behöva sitt rum på några dagar. Fint, då skulle Sissel och Amaretto få ett eget rum att mysa i - mysa och mysa.....kattjejer brukar inte direkt gå varsamt fram utan kan vara rätt våldsamma. Idag skulle Sissel få möta sina kommande kattungars pappa (hoppas vi iallafall). Mer om det imorgon.

 

23 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)