Stora, fina kissar

Mona ringde. Det hon menade med fodervärd var att en fodervärd tar över en vuxen katt och betalar för foder, sand, försäkring och annat en katt kan behöva. Kissen blir givetvis också bli en älskad familjemedlem. 

Mona och hennes man har tidigare tagit hand om hemlösa hundar från Grekland och de har ett hjärta som klappar för djur. Den senaste hunden har flyttat till Monas son och sonhustru, som bor på ett annat plan i samma fastighet som Mona och hennes make. Sonen och hans hustru blev så förtjusta i hunden att de bad att få överta den. Efter en del funderande blev det så.

Om man älskar djur och är van vid att det står en glad hund eller katt innanför dörren, känns det väldigt tomt och tråkigt när ingen står och väntar, när man kommer hem. Mona ville nu ha en katt och hade läst på om ragdoll och funnit att en sådan ville hon ha (det gäller säkert också hennes make men det är med Mona jag pratat mest). Under samtalet märkte jag att hos Mona har djur det bra.

Jag förklarade vad det innebär att vara fodervärd i Sverige och berättade också att Ove och jag kommit fram till att vi måste göra något, så att Sandie också skulle trivas med tillvaron. Kanske skulle det vara bra för Sandie att få flytta till Mona och hennes man, men först måste hon kastreras. Vad tyckte Mona om det? Mona hann före mig - hon föreslog att hon själv och maken skulle komma och hälsa på och bekanta sig med både mig och Sandie. Precis det hade jag själv tänkt föreslå.

En vecka senare träffades vi. Allt kändes bra direkt! Även Sandie verkade ”med på noterna” :-). Sandie har nu en bokad tid för kastration, måndagen 22 juli på Väsby Djursjukhus. Efter det följer hon med Ove och mig hem och flyttar först efter rehabiliteringen. Jag tror att detta kommer att bli en mycket bra lösning.

Idag har vi hälsat på hos Safir och Blue, ett syskonpar ur Sandies förra kull. De är både stora och fina och imorgon berättar jag om besöket.

8 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)