Styrelsearbetet i Ragdollklubben

Det är betydligt mycket lättare att kunna påverka om man ingår i en styrelse än om man endast är "vanlig" medlem. Jag är en "föreningsperson", det vet jag sedan många år tillbaka. När jag för snart fem år sedan såg att Ragdollklubben, RK, efterlyste någon som ville vara med och arbeta för att Trasdockan skulle återuppstå, var jag inte sen att anmäla mig. Tidningen hade några år tidigare självdött, p.g.a. att lusten att jobba med den tagit slut hos dem som "drev" arbetet.  

Carina tog över som ny ordförande på årsmötet 2015 och hon ville nu satsa på Trasdockans återkomst. En annons på hemsidan, där klubben sökte personer med intresse för att skriva, ledde till att Carina och jag träffades för första gången. Jag bedömde att jag hade den tid som behövs för att kunna göra ett bra jobb. Efter ett par Trasdockor blev jag tillfrågad, om jag var intresserad av styrelsearbete. Visst var jag det! Sedan dess har jag jobbat dels i styrelsen för RK men främst med Trasdockan.

Det är viktigt att förstå att för att göra ett bra arbete i en styrelse, måste man vara beredd att lägga både tid och engagemang i styrelsearbetet; prioritera möten, ta allvarligt på och sköta sina åtaganden och vara uppdaterad på vad som planeras, är på gång och kanske viktigast av allt känna lust att föra klubben framåt.

Jag vill fortsätta med själva styrelsearbetet och arbeta för katten och med tidningen men jag skulle uppskatta ytterligare, minst en, skribent. Som mitt liv ser ut just nu, har jag lite väl mycket att sköta och jag är noga med att leverera när jag åtagit mig något. Imorgon ska Carina och jag börja korrekturläsa lite av det vi hunnit prestera. Jag ska också sätta igång arbetet med att titta på prissättningen av några vanliga ingrepp/undersökningar. Syftet är att försöka ta reda på om priserna skiljer sig åt för samma ingrepp/undersökning beroende på var i landet man söker veterinärhjälp.

Det är inte ofta jag är trött men måste nog inse att jag borde sova lite mer, trots att jag älskar att vara vaken när de flesta andra sover. Därför ska jag nu göra som Stisse, som ligger bredvid mig. Jag ska lägga mig och försöka sova lika gott som han (utan att snarka, vilket han gör). Undrar vad kroppen tycker om det, den är ju verkligen inte van vid att jag ligger i sängen före midnatt.

 

5 feb 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)