Intervju och styrelsemöte

En halv kattdag idag. Vid 11-tiden ringde jag Ulrika Olsson för att få underlag till min kommande artikel i Trasdockan. Ulrika är verkligen en entusiast med massor av idéer och stark vilja att vidareutveckla PawAcademy med t ex rasspecifika kurser. Ulrika har, förutom att ha studerat stamtavlor, även släktforskat. Hon är mycket intresserad av leden bakåt i tiden, både när det gäller människor och katter. Hon "brinner för" genitik och avel men orkar i nuläget inte ta itu med allt hon vill göra, pga att hon inte är fullt frisk. Hon hade mycket att berätta om sig själv, sina djur, tillkomsten av PawAcademy och den fortsatta utvecklingen av kurserna. Mer vill jag inte berätta här, eftersom det kommer att gå att läsa i nästa nummer av Trasdockan. En sak till vill jag säga: "jag älskar när människor engagerar sig och lägger så mycket av egen tid för något de tror på/anser viktigt. Det ligger mängder av arbete bakom Pawpeds grundkurser. Jag pratade med Ulrica mer än en timme.

Efter samtalet med Ulrika åkte jag till Södersjukhuset för att hälsa på Nicke. Nu känns det som om han är på rätt väg till att bli frisk. Han är av med den intravenösa antibiotikabehandlingen och får nu den verksamma substansen i tablettform. Om inget oförutsett händer räknar han med att kunna "gå hem" till helgen. Jag hann precis lämna Stockholm innan rusningstrafiken började.

Innanför dörren väntade tre hungriga katter, när jag kom hem. Jag blir så glad, när Sandie verkligen äter, när jag serverar henne. Nästan en hel påse Gourmet gick åt till bara henne. Stisse och Stina ville också smaka och det fick de, fastän de fick dela på en påse. Jag vet att de redan ätit frön. De flesta ragdollägare som har problem med sina katters vikt, kämpar för att katten inte ska bli tjock. Jag har bekymmer med det motsatta. Idag hämtade jag P-piller till Sandie på apoteket. Jag sätter stort hopp till att de ska hjälpa till att få upp vikten på vår lilla prinsessa, genom att hon slipper löpa på nästan ett år och att hon därmed blir lugnare.

Jag älskar mat som färdigställs i ugnen. Inte en massa fett och kladd på spisen, minimalt med disk och klart mindre matlukt i bostaden. Det blev köttfärslimpa, potatis, morötter och godaste cambozolasåsen! Den är enkel och alla jag bjudit på den har älskat såsen - ett säkert kort! Jag hann dricka en kopp kaffe tillsammans med Ove innan styrelsemötet började. Som alltid hade vi mycket att prata om och idag, för första gången, höll vi tiden. Mötet var slut 21:02. 

Mellan middagen och mötet hann jag med en sms-växling med Sofi, som köpte Trulle. Hittills heter han Trulle och det verkar som om han får fortsätta heta det. Gulligt! Han gör verkligen skäl för "Ragdoll the cool Cat". Kan man bli mer avslappad och orädd? Nej, inte enligt mig.

 

 
11 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)