Styrelsemöte i Ragdollklubben

Kvällens styrelsemöte gällde främst det kommande årsmötet nästa lördag. Styrelsen bör vara på plats senast en timme innan dörrarna öppnas för medlemmarna klockan 10:45. C:a klockan 11 startar en föreläsning, där Åsa Olsson från Pawpeds ger oss en rapport om PawPeds fortsatta arbete med hälsoprogrammet under senare tid och vilka slutsatser man eventuellt kan dra, Därefter serveras en lätt lunch följd av lottförsäljning och prisutdelning i tävlingen ”Årets katt”.

Ragdollklubben har ifrågasatt de riktlinjer som finns idag gällande HCM-scanningen, särskilt som så många uppfödare faktiskt inte följer dem. Går det kanske att glesa ut antalet rekommenderarade ultraljudsundersökningar? De är dyra. 1 500 kronor kostar ett ultraljud på hjärta och njurar när Ragdollklubben organiserar en eftermiddag - kväll för ”klubbscanning”, på Södra djursjukhuset, Ordinarie pris är 1 975 kr, f.ö det lägsta priset i landet enligt obekräftade uppgifter. Priserna varierar ända upp till 3 000 kr. Det ska bli spännande att få veta, om de resultat som finns idag, med betydligt många fler undersökta katter i underlaget än när riktlinjerna togs fram, talar för att de kommer att ändras eller om något annat kring hjärtsjukdomen HCM har framkommit.

På mötet idag stämde vi av så att allt är genomtänkt inför årsmötet. Ulrica hämtar föreläsaren vid tåget och är även ansvarig för förtäring med viss assistans av Lena. Karin ansvarar för tävlingen ”Årets katt”, Anna för lokalen, jag (egentligen Ove) för utskrift av dagordning, verksamhetsberättelse, ekonomisk rapport och revisorns berättelse. Carina har huvudansvaret för årsmötet och hon inleder och avslutar mötet. Städningen hjälps vi alla åt med efter mötet.

Isabelle hörde av sig ikväll. Jag känner henne inte men har fått veta en del om henne, hennes katterfarenhet och -intresse. Hon är intresserad av att köpa en ragdollkille och vill komma och titta på våra kissar. Det får hon så gärna. För både uppfödarens, kattungeköprens och inte minst för kattungens skull är det jätteviktigt att allt känns rätt mellan uppfödaren och den blivande kattungeköparen. Därför blir jag glad, när intresserade köpare berättar om sig själva och vad de har att erbjuda en liten kisse. Själv berättar jag en del på min hemsida om mig och mina djur. Nästa steg blir att Isabelle och jag träffas och får bekanta oss med varandra, samtidigt som hon får se våra hemmavarande katter i deras hemmiljö. 

6 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)