SVEKATT

Svekatt, Svenska Kattskyddsförbundet, är ett rikstäckande förbund som erkänner och arbetar för alla katters värde och rätt till ett gott liv. För att nå detta mål måste synen på bl.a. avlivning av katter ändras. Därför åtgår mycket tid och kraft till att påverka politiker och myndigheter för att motverka inställningen att problemet med hemlösa katter ska lösas genom avlivning.

No kill-rörelsen är väl utvecklad i många länder, framför allt i USA, medan den i Sverige fortfarande är i sin linda men Svekatt arbetar enligt No kill-principen, som innebär att inga friska eller behandlingsbara katter ska avlivas. 

Som allt annat kostar det pengar att bedriva en verksamhet. Eftersom mottot är att alla katter ska få leva, om de inte av medicinska anledningar inte går att rädda, behövs många bidrag och av olika typ, inte bara rent ekonomiska, så de flesta kan dra sitt strå till stacken. Pengarna kommer från privatpersoner, organisationer och företag. Ett medlemskap i Svekatt kostar 200 kr och pengarna kan "swishas " till 1236286462. Märk "Swishet" med "Stödmedlem". Om man anger namn, adress och e-postadress får man också Svekatts nyhetsbrev. Det går naturligtvis också bra att bli sponsor via samma "swishnummer".  Sist men inte minst välkomnas volontärer av alla slag; ekonomer, jurister, "webbkunniga", journalister, veterinärer och alla andra som vill hjälpa utsatta katter. Ju fler, desto bättre!!!

Om din kisse skulle springa bort eller om du hittar en katt, som verkar hemlös, kan du söka katten på vilse.nu, som är en nationell databas, som är en del i Svekatts arbete.

Nu kommer vintern, som innebär stora svårigheter för katter, som inte har ansvarsfulla ägare eller rent utav saknar någon som kan ge dem mat, värme, trygghet och kärlek. Givetvis finns det också människor som lever under usla förhållanden men, till skillnad från katter, anordnas diverse större insamlingar och även galor för dem. Därför hoppas jag att ni som läser detta också vill tänka ett steg längre, när ni skänker pengar, till t.ex. Stadsmissionen och ge även en slant som går till värnlösa katter.

30 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)