SVERAK-utställningar

Det krävs mycket arbete för den kattklubb som arrangerar en utställning. Det jag främst tänker på är SVERAK-anslutna kattklubbar, som jag känner bäst till. Gissningsvis är det likadant för utställningar även i andra förbund. När jag var sekreterare i Järva kattklubb, var jag med i såväl planeringen som genomförandet av vår utställning under Djurens Helg på Solvalla. Det var mycket som måste tänkas igenom och det krävdes många händer, fötter och huvuden för att allt skulle ”flyta”.

Vi var ett drygt 10-tal personer, de flesta styrelsemedlemmar, som samlades hemma hos Arne, några veckor innan utställningen skulle ”gå av stapeln”. Arne var och är klubbens ordförande. Vi delade upp oss i mindre grupper och pratade igenom vem eller vilka som skulle göra vad, hur och när. Det är massor att tänka på och planera; allt från anmälan, montering och uppställning av kattburar, ordna domare och fixa mat och logi till dem, få tag på veterinärer, medlemmar som ansvarar för incheckningen och entrén (inträde, växelkassa, Swish, lotteri m.m,), personer till sekretariatet, fixa sponsring och massor, massor mer t.ex. hålla toaletterna fräscha, montera ner burarna, packa ihop och städa). Det är alltså ett jättejobb att ansvara för en utställning.

Ve och fasa - klockan 18 kvällen innan utställningen sms:ade ansvarig för förtäringen att han helt glömt att informera restaurangansvariga på Solvalla om att det också skulle vara en kattutställning där under ”Djurens Helg”. Oj då!!! En matvagn beställdes akut, eftersom de restauranger som skulle hålla öppet inte hade kapacitet för att kunna servera mat även till utställningsbesökarna. I sådana här situationer måste man vara flexibel och göra sitt yttersta för att lösa de problem som uppstått.

När dörrarna öppnades dagen därpå, ansvarade jag och Ove för entrén under de första timmarna . Vi tog betalt och sålde lotter och hade det stundvis ”hett runt öronen”. Vid 12-tiden ställdes restaurangvagnen upp en liten bit utanför ingången och en strid ström av hungriga kattentusiaster ringlade fram för att hitta något att stoppa i magen.

Så vitt jag vet förflöt Speed Cat’s utställning i helgen utan mankemang och klubbens styrelse kan nu pusta ut. Trots allt är det både en utmaning och anspänning att arrangera en kattutställning.

Så här duktig har Zaphira blivit på att gå i koppel, bild 1. På bild 2 syns Safir koppla av efter att ha hjälpt Ethel (matte) att ta ner nätet på balkongen inför den förestående fasadrenoveringen.

 

 
4 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)