SVERAK:s hemsida

När jag köpte min första raskatt, Tasse, bestämde jag mig för att gå med i Birmasällskapet, en rasring för heliga birmor. När jag blir intresserad av något, börjar jag direkt att ta reda på så mycket som möjligt om det saken gäller och nu var det birmor det handlade om. Några månader senare köpte jag ytterligare en birma som sällskap till Tasse och jag älskade verkligen mina båda kissar.

Tiden gick och en dag kom jag i kontakt med en ragdoll, som fanns i båten som lade till bredvid oss i gästhamnen i Sandhamn. I den stunden föddes mitt intresse även för den rasen. När jag kom hem till stan började jag läsa på allt jag fann om denna spännande katt. En sådan måste jag ha!!! Jag beslöt mig för att köpa en hona för att så småningom kunna förverkliga drömmen om att bli uppfödare. Så blev det! En månad senare hämtade Ove och jag vår första avelshona, Stina. Sedan dess har det ”runnit mycket vatten under broarna” men det berättar jag om en annan gång. 

I början av min ”kattkarriär” besökte jag nästan aldrig SVERAK:s hemsida men vartefter tiden gick började jag allt oftare att titta där efter så väl nyheter som annan information. Där finns massor av nyttigheter. På startsidan finns t.ex. rubriken Findus och där kan man hitta alla katter, som är stambokförda i SVERAK. Eftersom jag ansökt om stamtavla för min kull hos Lotta, fodervärden, har jag de senaste dagarna ”gått in” på hemsidan för att se, om stamtavlorna blivit registrerade. Stambokföringen tar semester 8 - 28 juli och ansökan var inlämnad i god tid men eftersom det varit strul med SVERAK:s datasystem, har det funnits en viss oro hos mig. Till min stora glädje fanns alla kattungarnas stamtavlor registrerade idag på eftermiddagen! På måndag kommer de nog också att finnas i pappersform i min egen brevlåda. 

Om du vill se stamtavlorna gör du så här: ”gå in på”  www.sverak.se.  Klicka på Findus längre ner på sidan. På den tomma raden bredvid ”Reg nummer, namn och/eller stamnamn” skriver du ”Spinetts”. Klicka sedan på ”sök”. Du kan nu se namn, kön, ras, EMS-kod (easy mind system), registreringsnummer och födelsedata på alla Spinettkatterna. Om du klickar på kattens namn får du tillgång till hela stamtavlan. 

 
5 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)