SVERAK:s hemsida

Det var olikt mig att inte ta reda på så mycket som möjligt om raskatter, när jag bestämde mig för att köpa en helig birma. Det kan vara jobbigt att alltid söka en massa information, när man ska göra något nytt; att ta reda på allt som går att finna oavsett om det gäller en resa, ett djur, någon teknisk pryl eller vad det nu kan vara men......  sådan är jag. Som alltid när jag får en idé, vill jag att den ska gå fort att genomföra - eller åtminstone förbereda - för att sedan snabbt kunna sättas i verket. 

Jag hade ju varit kattägare under så många år, så jag trodde nog att jag visste vad jag behövde känna till men ........ack så fel jag hade! Det finns så mycket spännande information om den fantastiska katten. När jag så småningom insåg det och började leta, delade jag upp mitt sökande i ”Allmän kattkunskap” och ”Rasspecifika fakta”. Skam till sägandes hade jag inte besökt en enda kattutställning, när jag skaffade min första raskatt.

Mysan for till katthimlen i december 2007 och jag var fast besluten att inte köpa en ny katt. Jag skulle vara ”fri” och inte ta på mig mer ansvar än nödvändigt; inget mer köande för inköp av 150 g nymald köttfärs (Mysan krävde att färsen skulle vara nygjord). Inte heller skulle jag behöva ha besvär med att skaffa kattvakt, när jag skulle resa bort. Det skulle bli bra, tänkte jag men den tanken varade inte så länge. Redan efter ett par dagar började jag känna att det var väldigt tomt och tråkigt, när jag kom hem efter arbetet. Jag lyckades i hela 10 månader slå bort det som allt oftare dök upp i mitt huvud - ”jag kanske ska köpa en ny kisse iallafall”.

I oktober gick det inte längre. Då hade tankarna övergått till att låta så här: ”Är det verkligen värt att avstå från att köpa katt när priset (inte i kronor utan i saknad) är så högt”. Jag hade börjat längta så intensivt efter en kisse. ”Hur vettigt är det att sakna ett djur i 11 hela månader, för att kunna resa bort utan ”kattbestyr” max en månad. Jättejobbigt var det väl inte heller att köpa lite köttfärs till katten?” 

En mörk och trist kväll i oktober insåg jag fullt ut att jag aldrig skulle sluta längta efter en katt. Jag bestämde mig för att göra slag i saken direkt. Denna vanligtvis trista, mörka månad förvandlades nu till ljusa, glada och underbara oktober!

Jag visste direkt att jag skulle köpa en birma, den dittills vackraste raskatt jag någonsin hade sett. Några år tidigare hade jag stiftat bekantskap med Knicken, en birma som tillfälligt bodde hos en av mina väninnor. Så snart jag såg honom minns jag att jag tänkte: ”om jag någonsin mer kommer att köpa en katt, ska det vara en birma”.

Tasse fick han heta, min birma. Hur han kom in i mitt liv berättar jag imorgon. Likaså berättar jag om SVERAK då. Trodde det skulle bli idag men jag hann aldrig dit. :-). Det finns ju så mycket att prata om på temat KATTER!

 

2 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)