SVERAK och Ragdollklubben

Så snart jag köpt min första raskatt, Tasse, en brun birma (som trogna läsare redan vet) gick jag med i Birmasällskapet - utan en tanke på att engagera mig mer än så; att betala medlemsavgift till en klubb som arbetar för rasen men inget mer. Likadant resonerade jag, när jag köpt Stina. Då anmälde jag mig till Ragdollklubben. Tiden gick och jag blev alltmer intresserad av att bli en aktiv raskattägare. Det som gjorde att jag tog det avgörande steget var när tankarna på att bli uppfödare mer och mer började uppta mina tankar. När jag väl bestämt mig för att para Stina, gick jag genast med i en SVERAK-ansluten kattklubb. Valet föll på Järva kattklubb. Varför, kanske ni undrar. Det enkla svaret var att Tasses uppfödare var medlem där, något jag hade uppfattat när jag köpte honom. 

Jag visste alltså att man måste vara medlem i en av de 42 kattklubbarna, som är anslutna till SVERAK för att få SVERAK-stamtavlor på kattungarna. SVERAK tillhör i sin tur det internationella kattförbundet FiFe (jag ska berätta mer om andra kattklubbar senare). Ragdollklubben är en s.k. rasring som jobbar specifikt med ragdollfrågor; allt från hälsofrågor till ragdollutsrällningar men rasringar får inte utfärda stamtavlor. 

2015 fick jag en förfrågan från valberedningen i Järva kattklubb om jag var intresserad av att ställa upp för val till styrelsen. Jag tackade ja och på årsmötet valdes jag in och på det åtföljande konstituerande mötet utsågs jag till sekreterare. Järva kattklubb är en av de första kattklubbarna som bildades i Sverige och det var nog det, som gjorde att jag efter två år lämnade klubben. Min uppfattning va att det var dags för förnyelse och nytänkande. I samma veva hade jag sett en efterlysning i Trasdockan, Ragdollklubbens medlemstidning, och nu blev jag riktigt intresserad. Mer om det och SVERAK imorgon.

 

19 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)