SVERAKs och Ragdollklubbens hemsidor

Magnus visste inte att han enkelt själv kan hitta Gunvors stamtavla på SVERAKs hemsida. Genom att klicka på FindUs på startsidan och sedan skriva Spinetts, kommer alla kattungar fram, som är födda i min uppfödning. Visst har jag tagit upp det på bloggen tidigare men man kan inte minnas allt. Jag vill ”slå ett slag för” hela hemsidan. Naturligtvis menar jag inte att man ska läsa allt, utan välja ut det som känns intressant. Att noga studera ragdollstandarden (under rubriken ragdoll) på Ragdollklubbens hemsida och med hjälp av den göra ett eget ”domarutlåtande”  kan vara spännande. Vad vi än kommer fram till vet vi ju förstås att vi själva har världens vackraste katt :-). Det är också roligare att gå på kattutställning, när man känner till hur katterna delas in i olika kategorier; kategori I (hit hör ragdollen) - långhår, kategori II - semilånghår, kategori III - orientaler och kategori IV - korthår. Redan nu har det blivit enklare att förstå. Orkar man går man vidare och tittar på de olika utställningsklasserna, annars tar man det en annan dag. Allteftersom tiden går och man fortsätter läsa på, finner man att det blir ännu mer intressant att gå på utställning. 

I SVERAKs ID-register kan och bör man kolla att ens kattunge finns med. Tyvärr tar det lite tid innan kattungen registreras där, så jag hinner inte kolla kattungarna innan de flyttar (de får ju sitt chip först vid veterinärbesiktningen som gjorts någon gång under de 7 senaste dagarna, innan flytt). Innan Magnus skulle få Gunvors ID-nummer, tänkte jag kolla att det fanns där, som det ska men..... icke!!! Var felet ligger vet jag ännu inte; hos veterinären eller hos SVERAK. Utredning pågår.

Min nya rutin kommer alltså att bli att utöka den information som jag ger i samband med att kattungen flyttar. Om jag lyckas skapa ett intresse hos kattungeköparna för att lära sig mer om katter, blir jag så glad. Det kan vara inträdesbiljetten till en fantastisk hobby :) och sist men inte minst - att katten kan spåras till sin ägare om den ger sig ut på rymmen.

 

6 jan 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)