Tack och lov ett lyckligt slut

Som väl var upptäckte Mysan aldrig den lille inkräktaren i reviret men vad skulle jag göra med kattungen? Jag kunde ju inte bara sätta tillbaka honom på hans balkong, för risken var stor att han skulle fortsätta att ta sig över till fler balkonger, de låg ju alla på samma nivå. Jag började med ”hallå, hallå” högre och högre, för att förhoppningsvis få kontakt med någon i lägenheten där han bodde. Ingen reaktion därifrån. Först när jag bankat en lång stund med en hammare på det smidda balkongräcket uppenbarade sig en kvinna. Hon såg förvånad ut men sade inget utan tog bara emot katten, som jag sträckte mot henne, och gick in och stängde dörren. Vid det laget hade jag ingen aning om att balkonger som ligger fem meter eller mer ovan mark måste nätas in, om en katt ska få vara där - lagen kanske inte ens fanns då.

I grannfastigheten, snett emot min bostad här på Gjuteribacken, bodde tidigare två katter. Jag hade flera gånger sett en av dem hoppa från sitt balkongräcke till fönsterblecket utanför köket och hade förskräckts över detta men det hade gått bra ända tills en dag, när det duggregnade och plåten på blecket var extra hal. Ove råkade se, när kisse föll ner på den stenbelagda gården och sprang genast ut för att se hur det var med katten. Som väl var ramlade den inte på någon av cyklarna, som var placerade strax intill. Samtidigt kom även kattens ägare ut. Ove sade direkt: ”ni måste näta in balkongen, det är lag på det”. Ägaren svarade knappt men mumlade något om att katter brukar alltid klara sig. Det borde vara lag på att ha ”körkort för djur”, för det finns stor okunskap och många missuppfattningar om vad man får, bör och ska och inte får, bör eller ska. Som väl var kom kisse undan med bara förskräckelsen. Grannen har flyttat men han lärde sig nog något, för jag såg aldrig mer katterna ensamma ute på balkongen.

Igår fick jag tre fotografier på Stella Cerise, numera kallad Smilla, från matte Anette. Vilken som njuter mest av sällskapet, Anettes barnbarn Lina eller Smilla är svårt att avgöra. 

 

 
21 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)