Tänk om fler gjorde som Helena

Jag vet inte hur länge Helena jobbat för katter men svaret kanske helt enkelt är "i hela sitt liv". Hon värnar egentligen inte bara om katter, utan det gäller nog de flesta djur. När jag tänker efter kommer jag ihåg att hon har berättat att hon en gång fångade en fågel men minns inte namnet på arten. Den var i alla fall ovanlig men absolut inte olaglig. Hon annonserade om fågeln - fanns det någon som ville ta hand om den? Hon fick svar från en kvinna på västkusten (men det fungerade inte att be fågeln flyga dit :-). Då stoppade hon in fågeln i en bur, packade in den i bilen och gav sig iväg de 50 milen för att Pippi skulle få ett hem och dessutom bo tillsammans med en artfrände. Bensinkostnaden stod hon själv för!!! 

Carins dotter bor, som jag nämnde igår, på Gotland och kan själv inte ta hand om Tasse. Det kan vara knepigt att omplacera en äldre katt, särskilt om den är 12 år. Jag skrev till Caroline och erbjöd henne att hjälpa till att leta ett nytt hem till Tasse. Hon tackade genast "ja". 

Helena tog på sig uppgiften, när jag bad henne om bistånd. Jag visste att hon skulle hjälpa mig trots att Akutgruppen endast brukar omplacera hemlösa katter. Helena tog helt över ansvaret och satte direkt in en annons på Akutgruppens FB-sida. Sedan var det bara att vänta. Att ha Helena som ansvarig för omplacering är guld värt, inte minst för att hon är väl bekant med de flesta "kattsamlare". Det finns ju personer som anmäler sig men som är klart olämpliga!!!

De katter som överlåts med hjälp av Akutgruppen är inte gratis, vilket är bra på flera sätt. Dels känner de som tillhör gruppen lätt igen dem som tidigare visat sig inte "hålla måttet", dels tar de katten till veterinär för eventuell kastration, vaccination och obligatorisk besiktning. För allt detta betalar den nya ägaren endast 1 900 kronor. Övertagandet sker sedan under reglerade former. När kissen flyttar till sitt nya hem är den alltid kastrerad, vaccinerad och besiktigad. Slutligen blir det att underteckna en del papper och därefter är köpet klart. cool

24 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)