Tänk om vi också hade råd

Trodde knappt det jag läste i en gammal tidning, ”Kattliv” (n:r 1/2012j. Artikeln handlade om Englands äldsta och största djurhem, Battersea Dogs & Cats Home i London, grundat 1860. Det kostar över 130 miljoner per år att driva djurhemmet och det görs uteslutande av donationer. 325 anställda och 400 volontärer arbetar här. När sjukhuset 150-årsjubilerade gjorde den Brittiska posten frimärken med omplacerade djur för att fira händelsen. Året innan hade sjukhuset hittar hem åt 2300 katter och förbrukat 55 000 burkar kattmat och 610 kg torrfoder. Totalt har djurhemmet tagit emot och omplacerat 3,1 miljoner katter och hundar*.

Jag tycker att det är fantastiskt att vi är så många som vill hjälpa djur som, helt utan egen förskyllan, hamnat fel i livet. Problemet för mig är att jag inte har ekonomiska möjligheter att hjälpa alla jag vill; Akutgruppen, Världsnaturfonden, World Animal Protection, Djurens rätt m fl. men om många gör vad de kan, skulle fler djur kunna få ett bättre liv. Livet är inte rättvist.

Hade hoppats på rapport om Sissel idag men tyvärr. Sökte Lotta på eftermiddagen och talade in ett meddelande på hennes telefonsvarare. Pga trafiken (jag var utomhus då) hörde jag aldrig att hon ringde tillbaka ett par timmar senare. Nu har jag ringt igen och bett Lotta höra av sig imorgon. Visserligen tror jag att Sissel kommer att bli mamma i slutet av augusti men jag skulle vilja veta det säkert. Det skulle vara så roligt - och en helt ny erfarenhet - att bli "kattmormor". Visst är det jätteroligt att få kattungar men också lite oroande ibland; kommer förlossningen att gå bra, kommer mjölken att räcka, kattungarna gå upp i vikt som de ska, hitta till lådan - ja det finns mycket att oroa sig för om man är på det humöret. I de lägena är det nog skönt att inte ha det totala ansvaret. Spännande ska det bli iallafall. 

Nu är det kväll och både Ove, jag och katterna njuter av att det blivit lite svalare i lägenheten. Det är ack så mycket varmare här än i vår lägenhet och för katterna med den pälsen......... jag förstår att de helst bara vill vara stilla på dagarna.

* alla siffror är från 2009.

30 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)