Tänk vad de kan!

Imorse var alla kattungarna i sängen. De gillar verkligen att gå omkring där. Efter en stund kom Sandie. Hon är inte helt bekväm med att vi tar hennes barn; inte så att hon jamar hjälplöst, hon har en annan metod att få tillbaka dem. Hon jamade till lite kort från golvet men kattungarna brydde sig inte om det. Då hoppade hon resolut upp i sängen själv och lockade med "det-är-mat-jamet". Alla ungarna upphörde med sina gå-omkring-promenader och sökte upp sin mamma. Då gick Ove in med dem till hagen, två och två och "en enkel". Sandie lade sig ner och alla tog sig till matplatsen och började äta.,

När man får sitt första barn, läser iallafall de flesta på allt som finns om det nyfödda barnet. Det är ju så viktigt att allt ska bli rätt. Så har vi också hittills gjort med våra kattungar. Vi, eller åtminstone jag, har blivit orolig, om inte alla börjat äta mat mot slutet av tredje, början av fjärde levnadsveckan och vi har varit noga att lyfta dem till bebislådan med pellets, så snart de ätit fast föda. Den här gången har vi inte gjort annat än att ställa fram två små fat med bebisfrön och en kattungelåda med låg kant. Igår såg vi att de alldeles på egen tass hittat till lådan och Sandie har sluppit ta hand om kisset. Idag på morgonen fanns det också små korvar i lådan. Vi tömmer ju kattlådorna flera gånger om dagen, dels för att vi vill dem det allra bästa och dels för att de inte ska hitta andra ställen, när lådan är ofräsch. Katter är renliga djur! Om kattägaren slarvar med detta och katten börjar kissa på andra ställen i bostaden vlir det inte roligt för vare sig kisse eller kisses personal.

Ikväll planerar vi att introducera kattungemousse. Blötmaten innehåller en hel del vätska och det är bra. För kattungarnas del spelar det inte så stor roll, eftersom de får mycket "mammamat" men senare i livet är det bra eftersom katten inte gärna dricker så mycket. Risken för njurproblem ökar, om kisse inte får i sig tillräckligt med vätska.

Imorgon, medan det fortfarande är dagsljus, ska vi försöka få till några foton på kattungarna, när de är aktiva. På måndag fyller de 5 veckor. Det ska bli spännande att se, vad de väger då. Igår vägde Smurf, som hela tiden varit minst, mer än Simba, som varit näst minst. En stor del av förklaringen till det är att Smurf var den av kattungarna, som började intressera sig först för frön.

22 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)