Tänka framåt

När en katt kommer att börja löpa står skrivet i stjärnorna och om den ska paras, bör man tillse att det finns en tilltänkt väntande hane. Som jag skrivit tidigare, är det inte det enklaste att hitta en katt, som utseendemässigt passar den egna honan och dessutom en hane utan restriktioner, vilket också är viktigt för mig. Jag tror att jag har hittat en kavaljer, som passar Sissel men jag har ingen aning om ifall han är chippad eller inte nu. Jag väntar på svar från hans matte.

Jag tänker även framåt beträffande Sandie. Hon ska få en kull till, innan hon pensioneras. Sandie har ultraljudscannats två gånger tidigare och inför en ny parning, ska hon undersökas igen - allt enligt Ragdollklubbens hälsoprogram. Det beror inte på att jag på något sätt tror att hon bär på den sjuka genen utan på att jag vill göra allt jag kan för att undvika att hjärtsjukdomen HCM förs vidare. Sjukdomen är smygande och visar sig vanligtvis inte förrän runt 2 - 3 års ålder och det kan dröja längre. Sandies föräldrar är båda testade och har befunnits friska. I november har Ragdollklubbens medlemmar möjlighet att få sina avelsdjurs hjärtan och njurar scannade för 1 500 kronor totalt, vilket är ett mycket lägre pris än det går att få hos någon annan av de 15 veterinärerna, som är godkända av PawPeds. Då ska jag passa på att anmäla Sandie. Jag vet att vissa djurdoktorer tar nästan 1 000 kronor mer. Någon gång på vårvintern är det lagom att Sandie börjar löpa en sista gång, om jag får bestämma :-).

Det finns många som tror att man tjänar en massa pengar på att vara uppfödare. Det gäller långt ifrån mig. Om jag skulle räkna på vad mina katter har kostat, kostar och kommer att kosta är de en stor förlustaffär. Eftersom jag älskar mina katter betalar jag gärna för att de ska ha det bra. De tillhör familjen och jag vill ge dem den bästa försäkringen, bästa maten och bästa sanden. De ska hälsoundersökas (när katterna fyllt sju år), blodgrupperas, ultraljudscannas och ha bra leksaker klätterställningar, transportburar osv.

Att ha en seriös uppfödning kostar alltså en hel del men vilken hobby gör inte det. Förutom en hobby är ju mina katter också ett fantastisk sällskap och de ger både kärlek och glädje. Det kan man inte säga om många andra fritidsintressen. Vem tycker det är kul att sitta i soffan och klappa en golfklubba?

28 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)