Tänker på sin lilla flicka

Oj, oj vilket  busliv! Min sänglampa släckte sig själv, när den tyckte att det var dax för mig att sova - 01:47 mitt i en artikel i Expressen. Lampan är het, timmen var sen - lika bra att släcka den redan släckta :-) lampan på riktigt och försöka sova. Men ...en dryg timme senare vaknade jag av att kattungarna sprang över min mage, brottades och bet i mina fötter. Jag fredade fötterna men kattungarnas framfart fortsatte. Hur länge de höll på, vet jag inte men det kändes som en lång stund. Till slut somnade de och även jag men när jag vaknade vid 8-tiden var jag inte helt utvilad men vad gör väl det? Ingen tid att passa under dagen.

Småkissarna var uppe och lekte på förmiddagen och blev trötta lagom tills vi skulle åka till Kristin. När jag låste ytterdörren hade alla somnat; två i soffan och en i sängen. För bara ett par veckor sedan låg de alla tätt tillsammans, när de skulle sova men nu är de inte lika beroende av varandra. När vi kom hem 3 1/2 timme senare, kom alla och mötte oss. Det var hög tid för mat. Mitzi och Titzi åt med god aptit av torrfodret. Yatzi tycker fortfarande att det är godare med Stinas varma mat och var helt ointresserad av bebisfröna. Trots detta går han ändå upp i vikt, om än mindre än "fröätarna". Han är den mest aktiva och det har ju också betydelse för vikten. Alla våra kattungar är stora, både större och tyngre än de flesta kattungar i samma ålder.

Vi har precis välkomnat 2016. Många av våra grannar har ljudligt, med smällare och fyrverkerier, gjort detsamma. Ove fick dra upp persiennerna i köket, så att Stisse skulle kunna se spektaklet från köksbordet. Stina åsåg det hela från en stol, kattungarna lekte obesvärat vidare. Endast Sandie var lite störd av alla ljud och drog sig tillbaka till sovrummet. Jag är så oerhört tacksam över att ingen av dem är rädd, för av erfarenhet vet jag, hur svårt det är för en skotträdd hund. Ricken, min för övrigt modiga schäfer, darrade av skräck, när smällandet pågick. Att i sådana lägen inte kunna förklara för och lugna sitt djur gör åtminstone mig olycklig.

Carina, Mitzis blivande nya "mamma" skickade en nyårshälsning till oss och till sin lilla flicka. Hon tänker på sin lilla tjej och det värmer mitt hjärta.

Ett nytt år har börjat. Maxi, Mysong och Mirelle upplever sin sjätte nyårsafton, Kajsa, Buster, Izzie och Celine sin andra och Mitzi, Titzi och Yatzi sin första. Stina är 10-barnsmor och "still goding strong".

31 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)