Tänkte på en sak....

Utan att ha varit medveten om det och utan att ha reflekterat över Nittsjökatten” har jag nog alltid varit förtjust i maskade katter. Första gången jag i verkligheten såg en birma blev jag helt betagen - det var den vackraste katt jag någonsin sett!!! Åretet var 1994! Inte konstigt då att mina första två katter är birmakissar. ”Nittsjökatten” då, kanske ni undrar. Rätt, den kommer från Nittsjö men den är ingen riktig katt utan en keramikkatt tillverkad och inköpt på Nittsjö keramikfabrik (strax utanför Rättvik) 1977.

Det är inte bara jag som är överlycklig över ombyggnaden av f.d. arbetsrummet/kattrummet. Både Stisse och Sandie älskar att hoppa upp på nedersta hyllan i det nya förrådet och lägga sig på en ihoprullad matta, som ligger där. Sandie ombesörjer att jag öppnar skjutdörren genom att envist och ihärdigt krafsa på den. Hon har varit sträng i sin uppfostran av mig, så jag går givetvis dit direkt och öppnar. Idag, när hon beordrat öppning blev jag uppmärksam på Nittsjökatten, som ligger på en tunna bredvid en gammal barnstol i kattrummet. Jag köpte honom i en tid av livet, då jag fick vända på varenda krona men jag minns att jag tänkte att jag måste ha honom, trots att han var långt dyrare än min kassa egentligen tillät. Beslöt mig för att jobba extra på något, för de andra sjuksköterskorna, oattraktivt pass (oj, vad längesedan kommer jag på). En maskad katt med blå ögon var värd uppoffringen och känslan håller i sig än idag.

Nyss kom ett sms från Nicke, som på vandring i Gröndal och kände sig iakttagen av den här lille krabaten. Det finns så mycket vackert och spännande om man lyfter blicken - både bildligt och bokstavligt talat. Nu ska jag själv gå ut och även om jag inte kommer att se en ekorre, kan jag njuta av småfåglar, det vackra höstvädret och kanske också av en rosa bordsdekoration (som jag hoppas hitta).

 
18 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)