Tar in omvärlden

Sandie åt sin andra frukost vid 9-tiden; först ett morgonmål med Ove, en påse Iams, och två timmar senare mer än en påse Kitten och tre ostskivor. Ja, ja jag vet att det är en mejeriprodukt men Sandie älskar ost och behöver energi (kalorier). Hon har aldrig haft några problem med magen, så hon får äta sin kaloririka blötmat och får ost, när hon tigger :-).

Vid 13-tiden kom Emma, som hjäper till med Ragdollklubbens hemsida, och hennes mamma. De ville komma och titta på kattungarna, väl medvetna om att det är ”se men inte röra” som gäller, så länge som kattungarna är så här små. De bedårades naturligtvis av småttingarna - omöjligt att göra annat. De blir gulligare och gulligare för varje dag som går och mer och mer medvetna om varandra och omgivningen.

Som jag skrivit tidigare är det jätteviktigt nu att ta upp dem och vänja dem vid att bli hanterade och på så vis få dem att upptäcka att det är trevligt att umgås med människor. Vi väger dem fortfarande varje kväll vid samma tid men egentligen behövs det inte längre. Alla har gått upp fint men jag brukar ändå kolla vikten dagligen tills mina kattungar fyllt tre veckor. Därefter räcker det med en gång per vecka. Molgan har passerat 400 g men de andra är inte långt efter.

Ikväll var det påtagligt att kattungarna börjat intressera sig för sin omgivning. När Ove och jag tog upp dem, en i taget, och satt med dem i famnen pep de först som de andra kvällarna men tystnade efter en liten stund, när vi klappade och pratade med dem. De fäste blicken och lyssnade på det vi sade (visst har jag en tendens att förmänskliga katterna men jag förstår faktiskt att det är tonfallet de lyssnar på :-). De såg så koncentrerade ut och verkade tycka att det var en behaglig stund. Plötsligt hoppade Stisse upp i soffan och för första gången bekantade han sig med en kattunge - Mickan. Han studerade henne en kort stund innan ha beslöt sig för att nosa på henne - på nosen!

Stina håller på med toalettbestyren och nu har hon bara en kattunge kvar att sköta. Hon är så ansvarsfull och duktig!

 
2 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)