Tassepojken

8 november 2008 hämtade jag honom, min allra vackraste katt någonsin. Hans namn var Phoenix Pride Phamarus och han var av fin börd (hans pappa var en österrikisk, importerad avelshane, Asterio von Blutengarten). Jag kom att kalla Phamarus det betydligt enklare - Tasse. Jag hade varit ”kattlös” i drygt 8 månader men äntligen fick jag hämta hem Tasse, den kisse som saknats mig så länge. Tasse är en brunmaskad helig birma.

Medan Mysan, min ”bonnis” levde, hade jag bestämt mig för att om jag någon gång mer skulle skaffa en till katt, skulle det vara en brun, helig birmahane och inget annat. När jag väl fattat beslutet om att köpa min drömkisse, var det nästan omöjligt att hitta en brun helig birma. Det fanns varken annonser om honor eller hanar i Stockholmstrakten. Den enda otingade hanen fanns i Örkelljunga!!! Jag betalade handpenning direkt och bokade hotell till den kommande helgen.

Dagen därpå ringde telefonen redan tidigt på morgonen. Det var Patricia, en uppfödare på Vendelsö. Hon var en av de första jag hade kontaktat. Hon hade en brun hane, tingad förvisso, men hon kände sig osäker på om det skulle bli så mycket mer. Därför tog hon mitt telefonnummer. Nu hade Patricia äntligen fått tag på kvinnan som tingat Tasse och det visade sig att hon inte hade råd att fullfölja köpet. Det var av den anledningen Patricia nu ringde mig. Var jag fortfarande intresserad? Om jag var!!! Jag skulle få hämta Tasse tre dagar senare och slapp den långa bilfärden tur och retur Skåne. Skånekatten avbokades och jag började förbereda för min lilla bebis.

Varför skriver jag om det nu, kanske du undrar. Jo, därför att Ove och jag handlade mat till Tasse idag. Inte konstigt att man köper mat till sin katt, tänker du men......sedan fyra år tillbaka bor Tasse hos Carin, en fantastiskt bra lösning för en katt som inte är förtjust i kattungar. Det berättar jag lite mer om imorgon.

29 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)