Tasses och Stinas tur

Åter till de första timmarna i Sundbyberg. 
Sandie hade nu hälsat på Stisse, som direkt hade accepterat den lilla kattungen, men lika lätt var det inte med de andra två. Tasse verkade helt neutral när Sandie gick fram för att bekanta sig med honom, inte alls som när Stina kom. Då ville han ju själv ta kontakt men den här tjejen överraskade honom med, som jag tror han tänkte, sitt gränslösa beteende. Hon gick raka vägen fram till honom, de nosade på varandra och det hela var snabbt överståndet. Nu återstod för henne att också hälsa på Stina - trodde hon. 

Det var inget trevligt första möte. När Sandie närmade sig, kunde ingen misstaga sig på vad Stina tyckte om den nya lilla "saken". Det var inte bara hennes kroppsspråk som signalerad STICK!!! Från djupet av hennes mage kom ett varnande morrande. Sandies kroppshållning ändrades. Trots sin litenhet såg hon ändå skräckinjagande ut. Tjejerna stod en bit ifrån varandra. Stina började fräsa och Sandie fräste tillbaka. Jag ställde mig mellan dem och lyckades avleda Sandie och Stina drog sig tillbaka. Vid det här laget hade det hunnit bli tidig morgon. Ove och jag tog med oss Sandie och gick och lade oss. När vi vaknade några timmar senare och Sandie mötte Stina i hallen, fräste Stina men Sandie visade inget tecken på rädsla, svarade inte utan gick bara vidare och att bry sig ett dubb om Stina, som efter det lade ner sina försök att sätta respekt i Sandie. Det hela var snart glömt och det tog inte lång tid, innan alla fyra sov tillsammans i vår säng.

Berit, Tasses nya "mamma", skickade ett foto på Tasse igår. Han är verkligen älskad, precis som han alltid varit. Han har nu fått ett eget hus, som han är mycket förtjust i. När jag för ett par dagar sedan såg en man som vann 5 000 000 kr på sin trisslott i dragningen i Nyhetsmorgon på TV4, tänkte jag: "precis samma tur har Tasse haft. Hur många så fantastiska människor vill överta en snart 12-årig katt"? Förvisso har han nog många år kvar att leva men de flesta vill följa sin katt från kattunge till en gammal katt.
Tasse och Berit hittade varandra i mogen ålder och det klickade direkt. Kärlek har inga gränser:-).

 
3 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)