Tävlingar

Vallning, lydnad och hundkapplöpningar, trav galopp och dressyr. Alla är de exempel på olika typer av tävlingar. Möjligheterna att tävla med katter är betydligt mycket mer begränsade. Förvisso har agility lockat fler och fler kattägare men långt ifrån det antal som på något vis tävlar med häst och hund. När det gäller kattävlingar, tänker nog de flesta på skönhetstävlingar d.v.s. kattutställningar. Vad tycker våra kissar om att sitta i en kattbur till allmänt beskådande och sedan ingående studeras av kattdomare? Jag tror inte någon enda människa har ett svar, som gäller alla katter. Det är nog högst individuellt. 

De flesta som köper katt - oavsett om den ska användas i avel, ställas ut eller enbart vara en mysig familjemedlem - bör om möjligt ta god tid på sig vid det första besöket; ställa frågor och noga iaktta kattungarna. Verkar de lekfulla, nyfikna, försiktiga eller t.om rädda? Beroende på hur du tänker ”använda” katten finns det saker du ska lägga extra stor vikt vid. 

Om katten är tänkt att ställas ut, bör den vara orädd, rastypisk och tålmodig. Om den ska gå i avel bör den också vara rastypisk och ha bra temperament men behöver kanske inte ha samma stora portion av tålamod (den behöver ju inte sitta i en utställningsbur en, eller rentutav två dagar). Är kattungen van vid barn, vid hundar eller andra katter? Lekfull? Det finns massor som är bra att veta innan man bestämmer sig för vilken kattunge man vill ha. Be att få besöka kattungen flera gånger innan den är flyttaklar.

Sandie, numera Sonja, har alltid varit en kavat kisse. När hon nu inte längre har Stisse att ”umgås med”, verkar hon vara mer intresserad av att vara tillsammans med människor än hon var, när hon hade honom att ty sig till. Mona berättade igår att Sonja kommer på morgonkvisten och lägger sig i sängen, att hon är mycket vaken under dagen men tar en tupplur på em. Hon börjar nu också intressera sig för att vara på balkongen.

Imorgon har Sonja bott tre veckor hos sina nya ägare och det har hänt jättemycket. Hon äter med god aptit, som jag berättat tidigare, och hon börjar anta rundare former. Bingo!!! 

 
1 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)