Tecken på höst

Visst har löven skiftat färg och det känns kyligt utan jacka på kvällen men det som påverkar, åtminstone katterna, mest är att vi stänger balkongdörren på kvällarna. Oftast kommer de in på natten även under sommaren men katter gillar aldrig stängda dörrar och de vill ha möjligheten att själva bestämma, om de ska vara ute eller inne. Ett annat tydligt tecken är att att katterna byter till en varmare päls (fastän innekatter egentligen inte skulle behöva det). Päslbytet märks för Oves och min del mest genom att det finns hårtussar överallt i lägenheten, trots att vi försöker hålla dem borta med dammsugaren. Katterna själva märker det genom att de får mycket hår i munnen, när de tvättar sig. Jag tror inte att det är märkbart att de håller värmen bättre. Jag hoppas det iallafall, eftersom annars kan det bli väldigt varmt för dem. Så fort vi steg upp imorse beordrade Stisse, med sin "militärröst", oss att öppna dörren till balkongen och alla tre intog sina platser där ute.

Stisse och Stina har nyklippta naglar men "Lillan" såg, vad som pågick, och höll sig undan. Hon tycker lika illa om att bli kammad. Jag tror egentligen inte att det handlar om kammen eller saxen utan att hon absolut inte vill bli fasthållen. Hon kräver att alltid själv få bestämma, vad som ska hända i sitt liv. Utställning är absolut ingenting för henne, som är van att alltid själv få bestämma. Att sitta flera timmar i en utställningsbur och betittas av en massa främmande människor, som försöker sträcka in handen, är absolut inget för henne.

Snart är det dags för Sissel att ställas ut. Jag hoppas att hon kommer att känna sig hyfsat bekväm med det. Hon var en trygg, nyfiken kisse, när hon växte upp hos oss och så verkar hon fortfarande vara, enligt Lotta. Hon har också tidigt fått vänja sig vid att bli badad och ställs ju ut i "bebisklassen". Genom att tidigt vänja henne vid utställning, tror jag att det inte blir något problem i Falun.

På fredag klockan 13:45 lämnar vi Stockholms Central och 16:32 ska vi vara framme, om nu inte något växelfel eller annat strul inträffar. Tomas, vd på Axel Larssons maskinaffär AB, kommer att finnas vid slutdestinationen för att köra oss till hotellet. Vad vi ska göra på kvällen har blivit lite ovisst. Igår berättade Carina att Scandinavian Ragdoll Club's ordförande, Marie Gerdin, skickat ett mail med en önskan att träffa någon/några från Ragdollklubben för att diskutera möjligheterna för en framtida sammanslagning. Personligen anser jag att det vore bäst, om Carina kan representera vår klubb men om hon inte orkar - hon måste i sådant fall åka både fram och tillbaka på fredagen - kan jag tänka mig att vara ombud för Ragdollklubben. 

Imorse kom ett sms från Annelie. Smulan, den lilla "apungen", kan nu hoppas upp på altanräcket, så numera måste hon vara kopplad, när hon är ute på altanen, för det finns mycket som lockar utanför staketet.

 
25 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)