Tema i Trasdockan?

Efter snart 20 nummer av Trasdockan, börjar idéerna till nya teman att sina. Vissa medlemmar har tillkommit, andra har lämnat klubben (som väl är har det totala antalet ökat). Vi kan förstås ta upp gamla teman men ur nya synvinklar men helst vill vi ju hitta ett nytt genomgående ämne. Nyligen kom jag plötsligt på något vi inte tagit upp tidigare. "När det inte blev som jag hade tänkt mig". Det vill jag ha som tema i ett av numren nästa år. Det är många gånger vi måste ändra våra planer för och med våra katter. En som verkligen vet hur det känns är Ulrica.

Ulrica ringde mig ikväll. Vi pratade om allt möjligt men det jag vill berätta nu är något som inte tillhör vanligheterna - som väl är. Sedan tidigare visste jag att hon (eg. hennes katt) skulle få kattungar och var beräknad till den 20:e innevarande månad men..... natten till igår föddes tre kattungar; två döda och en med livstecken. Den senare vägde endast 52 g och dog efter några få timmar. Här hade ju historien kunnat vara slut men Ulrica tyckte sig känna fosterrörelser i Kattmammans mage, vilket ledde till att hon tog kontakt med veterinär, som rådde henne att komma in med kattmamman. Mycket riktigt, Ulrica hade känt rätt! Ultraljud visade två, kanske tre, vitala kattungar i det ena av livmoderhornen. Nu välkomnar vi varje ny dag som går, med en frisk kattmamma med kattungarna kvar i magen, fram till beräknat förlossningsdatum. Det finns alltid en ökad risk för infektioner, när en nybliven mamma genomgått en förlossning men det finns mycket gott hopp för att en frisk kattmamma kommer att föda tre pigga, livskraftiga kattungar om c:a 10 dygn.

Om någon av er som läser detta kommer på något intressant att skriva im i Trasdockan, tar jag tacksamt emot det? (a.sjolin@icloud.com)

10 okt 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)