Tessan

Tasse fyllde 9 år igår. Han har nu bott 2 1/2 år hos Carin. De trivs jättebra tillsammans. Otroligt att Carin ringde mig, som hon hittat bland många andra uppfödare på Ragdollklubbens hemsida. Hon var på jakt efter en vuxen ragdoll men hon köpte Tasse, helig birma. Att Carin, en helt obekant kvinna, sedan kom att bli en mycket god vän är ett extra plus. Det är inte bara hundägare som får nya vänner genom sina djur.

Alla våra katter tycker mycket om att krypa in i trånga utrymmen, precis som katter brukar göra. Jag är glad över att Smulans matte, Annelie, tipsade om "katthuset", som är lagom trångt för en katt att trivas i. Ove och jag pratade lite om hur roligt vi trodde att Tasse, numera kallad Greven, skulle tycka det vara med ett eget kartonghus och tänkte erbjuda oss att åka till Kungens kurva och köpa ett, om Carin var intresserad. Skulle fråga henne vid tillfälle. Så händer det otroliga! Igår ringde Carin själv och frågade, om vi kunde hjälpa henne att köpa ett hus till Greven. Vilken fin födelsedagspresent till honom!! Givetvis - vid lunchtid idag åkte vi dit.

Sea Hund och Katt är en stor zoobutik med integrerad veterinärklinik. Vi hittade direkt till rätt hylla men vad jag först inte såg var katten, som låg under en klätterställning mindre än två meter från mina fötter. Det var Tessan, en svart och vit välmående huskatt. Tessan var för flera år sedan en tam uteliggare, förmodligen lämnad av någon som blivit sjuk eller dött, för hon sökte sig till människor och - smart som hon är - valde hon en djuraffär. Hon har nu bott i affären i flera år och trivs utmärkt. Hon går bara ut korta stunder och mest uppehåller hon sig på kattavdelningen. Uppriktigt sagt tror jag att hon är en god inkomstkälla för butiken, för hon visar kunderna vad en katt vill ha "om katten själv får välja". Hon har hur många klätterträd som helst att välja mellan och massor av mat. Vaccinationer och hälsoundersökningar får hon på plats.

Annat är det för de hemlösa katterna, som Helena nu jobbar för att få omhändertagna. De bor i ett vanvårdshem söder om Stockholm. Hur många de är vet hon inte men någonstans mellan 15 och 20. Det är ett fantastiskt arbete hon och alla andra volontärer gör för katter som behöver hjälp; på katthem, i Akutgruppen, i SVEKATT, i akuthem, som faddrar, donatorer, privatpersoner och veterinärer. Vi kommer kanske aldrig helt att få bukt med problemet "hemlösa katter" men ju fler som fångas in och kastreras, desto färre förvildade katter kommer det att finnas. Ingen katt, som går att rädda, ska behöva dö för att vi människor inte tar ansvar. Att "skjuta av" katter löser inget problem. Om inte katterna kastreras kommer nya förvildade katter att födas och problemet kvarstår.

28 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)