Tiden går

Att tiden går är ett oemotsägligt faktum. Det märkliga är att jag både tycker att det är länge sedan - och nyligen - som kattungarna i de förra kullarna flyttade. Det beror på vad jag tänker på. Gäller det tillmatningen, känns det som mycket länge sedan men om jag tänker på när de flyttade ”som igår”. 

Totalt fick 10 kattungar sina ”för-alltid-hem” inom en månad (runt midsommar). Alla har kommit till jättefina hem. De avelshonor jag valt att behålla, Zinja och Bitte, bor båda relatvit nära mig; Zinja i Uppsala hos Tanja, Bitte hos Hanna i Björkhagen. Jag är så glad över att dessa fina fodervärdar hittade mig, Kattungarna är nu nära 5 1/2 respektive 5 månader och jag inser att jag snart bör börja se mig om efter en lämplig partner till tjejerna. De är visserligen långt ifrån färdigväxta men utseendemässigt kan jag inte se något som ”sticker ut”; de har t.ex. varken för stora eller för små öron, inte heller för kort eller för lång svans. Vore det så skulle jag ju också behöva hitta en hankatt som genetiskt skulle kunna kompensera felet. Det är ingen lätt uppgift att hitta en lämplig hane, om man har många sådana saker att ta hänsyn till, det kan vara svårt ändå. 

De flesta som köper kattungar vill ha dem enbart till sällskap, d.v.s utsrällning och avel ”finns inte på listan”. Då vill man helst hitta en kattunge nära den egna bostaden. Annat är det förstås om man är uppfödare, för då kan det bli svårt att hitta en lämplig katt på nära håll och man är öppen för att behöva resa långt för att hitta ”den rätte”. Under sommaren har det varit mycket få ragdollkattungar till salu i Stockholmsområdet, dvs katter med stamtavla. Däremot har det funnits många huskatter som utannonserats som ragdolls men som i själva verket varit huskatter. När Zinja och Bitte får sina småttingar hoppas jag kunna glädja många ragdollälskare i Stockholmsområdet.

Jag har så smått börjat fundera över en lämplig hane till avelstjejerna men hade inte ägnat en tanke på de kommande kattungarna förrän i onsdags, då Lottie hörde av sig. Hon är intresserad av att bli fodervärd till en av de kattungar, som kommer att födas i Zinjas eller Bittes förata kull. Jag blev jätteglad, för det Lottie kan erbjuda är precis det jag önskar av en fodervärd. Så småningom ska vi naturligtvis träffas och lära känna varandra men det är gott om tid, även om dagarna rusar iväg :-).

Idag kom en hälsning från Laban. Lite om honom och ett par bilder på honom och hans ”storebror” kommer imorgon.

6 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)