Tiden har gått fort ändå

trots att det varit lite sömn och mycket passning. Jag har inte tidigare varit med om en förlossning, som sträckt sig över två dygn, inte heller så små kattungar som 75 respektive 80 g. Det var knepigt att få tillmatningen att fungera från början. De nappar och nappflaskor som fanns i zooaffären gick helt enkelt att använda. T.om personal i butiken sade att de var värdelösa och tipsade oss att köpa nappar från USA. Dessa passade på sprutor som finns att köpa i Sverige och så fick det bli. Men.....nu är det historia. Det är underbart att se småttingarna komma springande mot matfaten, särskilt när det är dags för blötmat. 

Sandie löper, som sagt. Jag lider själv med henne men det är naturligtvis ännu värre för henne än för mig. Sandie är väldigt rastlös och skriker ut att hon är parningsvillig och detta tar på hennes krafter. Som väl är är hon inte lika jobbig nattetid, som Stina var när hon löpte. Sandie ska också slippa jobbiga löp framöver. Hon har gjort sitt nu för rasens bestånd och ska kastreras så snart hennes bebisar flyttat. Nu får andra ta vid (men inte här).

Det är viktigt att förstå att p-piller absolut inte ska ges istället för kastrering, om man inte planerar kattungar. P-piller ska endast ges under kortare perioder, för vi ska inte utsätta våra katter för eventuella biverkningar, om de ändå inte ska användas i avel. En kastrerad katt blir mycket lugnare inombords men ändå inte tråkig.

Alla katterna, men främst Stisse, är lyckliga över att sommaren snart är här. Äntligen kan de vara ”ute” från morgon till kväll. Även jag är glad. Nu slipper jag agera dörrvakt; balkongdörren kan stå öppen och vi kan börja äta middag på balkongen, vilket ör jättehärligt. Jag älskar balkonger! När jag bodde på Södermalm hade jag två men ändå är den här min favorit bland balkonger. Det beror på att den är inglasad, vilket betyder att både Ove, jag och katterna kan vara ”ute” även när det regnar. Det kan t.om vara mysigt att sitta där och se regndropparna på glasrutorna.

Jag fick nyss en glad nyhet från min blivande fodervärd. Imorgon berättar jag.

 

17 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)