Till Göteborg

Fredag: Fick skjuts till Centralstationen. Väl där möttes jag av en s.k ledsagare, som skulle lotsa mig till rätt tåg. Det hade han inte behövt göra, eftersom jag ju är läskunnig :-) men...............
När jag beställde tjänsten, gjorde jag det i tron att jag skulle kunna få hjälp med att både ta mig ombord på tåget och att stiga av. Ledsagarens uppdrag är endast att hjälpa kunden TILL och FRÅN tåget fick jag veta, när beställningen redan var gjord (stod ingenstans). Det måste fungera, tänkte jag. I Göteborg väntade en annan ledsagare med samma uppdrag som den i Stockholm.

Om man reser ensam, måste man alltså även tillse att det finns någon annan vuxen person  tillgänglig, som kan hjälpa till om man inte klarar av allting själv. Det känns osäkert att resa under sådana förhållanden......... men jag fick i alla fall förträfflig hjälp. Om det beror på att det finns ett extra bra hjälpkoncept för resenärer i 1:a klass, vet jag inte, men själv var jag mer än nöjd. Lika bra var det i Göteborg, där jag lotsades till Kungsbackapendeln av en lika serviceinriktad tjej som den i Stockholm. Tjusigt SJ! 

Lördag: i god tid innan mötet stod jag och väntade vid busshållplatsen "Kolla", som ligger bara några kilometer bort ifrån resecentret  i Kungsbacka. Jag hade noga tagit reda på färdvägen; steg för steg, för de bussear som skulle föra mig till Särö Centrum. där ragdolldagen skulle gå av stapeln. Vid resecentrum bytte jag buss till den som skulle ta mig till Särögården. Med hjälp av Reseplaneraren Västtrafik, hade jag fått veta att jag skulle stiga av vid hpl Liabovägen och Särögården, där ragdolldagen skulle äga rum, skulle ligga mindre än 100 meter från hållplatsen. Vad jag också visste var att resan beräknades ta c:a 27 minuter. 

På bussen till Särö fanns en bra display, vilken gjorde att jag kunde se namnet på de kommande tre stoppen. När 30 minuter gått kollade jag reseplaneraren igen. Hade jag missat något? Efter ytterligare tre minuter stapplade jag fram till chauffören och undrade om jag missat Liabovägen. . Då fick jag veta att hållplats Liabovägen bytt namn till Särö centrum.

Det som hände sedan kommer imorgon.

10 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)