Hyreskontrakt inklusive katter

Jag förstår mer än väl att katterna inte är förtjusta över att vara placerade på kattpensionatet, inte för att det är fel på någonting där men de är inte hemma. Jag känner precis likadant efter att nu tillbringat ett dygn i min "hyreslägenhet". Jag bor i andrahand nu, skrev nyss på ett andrahandskontrakt. Planlösningen på den lägenhet där jag nu är inhyst är nästan identisk med min egen med den skillnaden att mitt tredje rum och andra hall saknas här. Skillnaden i kvadratmeter är 17. En annan stor skillnad är att denna i stort sett är i det ursprungliga skicket och huset byggdes 1998. Balkongen är iallafall inglasad och det är jag glad över om det tar lång tid att iordningställa min egen bostad. Katterna kommer ju då att kunna vara ute som de är vana vid och det är enkelt att ta hit deras klätterställning. 

Först klockan 00:21 blev det klart att vi verkligen ska bo här under arbetet i vår bostad. Vad hade hänt? Bostadsrättsinnehavaren och jag var ju överens redan mitt på dagen och vi skulle skriva kontrakt på kvällen men istället för ett utkast till kontrakt kom ett mail. Där stod: "Har ni tankt flytta med katterna ocksa? Jag skulle hellre se att de inte flyttas med" (å,ä och ö finns inte på den ungerska datorn). Jaha! Det är inte ens tänkbart att de ska vara borta, kanske så mycket som en månad. Aldrig!!! Jag måste leta ett annat boende, om inte katterna får vara med och det är ett villkor för att få hyra. Detta meddelade jag lägenhetsinnehavaren, för även om det kommer att bli mycket mer omständligt för oss att bo någon annanstans, ska katterna  vara med oss. Min förhoppning slog in - att pengarna skulle locka - 8000 kronor eller 0 kronor in. Pengar har betydelse för de flesta, för vissa mer för andra mindre. Nu är hyreskontraktet iallafall undertecknat och jag hoppas kunna hämta katterna snart men först måste jag prata med "Gulliga Patrik", projektledaren för den avstannade badrumsrenoveringen. Han skrev till mig igår att nu var det kraftigt störande arbetet över, så jag hade ju trott att vi skulle kunna hämta djuren idag.

Oh, så besviken jag blev när ett öronbedövande borrande startade vid 9-tiden imorse. Neeeej! Inte kan vi ta hem katterna till ett sådant oväsende och dessutom till en främmande bostad. Otänkbart! Vi måste vänta tills "fuktnisse" (mäter fukthalten i lägenheten) sagt sitt på - förhoppningsvis - måndag. Först efter det kan Patrik ge oss en ungefärlig uppskattattning av tidsåtgången. 

Vi har träffat våra kissar idag också, fastän det inte var planerat. Varför berättar jag imorgon. Nu måste jag titta på "Veterinärerna" på TV4.

25 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)