Tillbaka till nuet

Jag har mycket än att berätta om det fantastiska ögonblicket när jag blev "mormor" och om väl hur väl mamma Stina tog hand om sina bebisar men först vill jag berätta lite om dagen.

Sedan Coronaviruset lamslog landet, har jag haft mer att göra än på många år. Att uppdatera hemsidan och "städa surfplattorna" är ett riktigt hästjobb. Det är oerhört många artiklar jag skrivit till Trasdockan. Dessa och befattningsbeskrivningar, protokoll, rapporter, insändare, lektionsförberedelser, sammanfattningar, läxuppgifter (listan kan göras väldigt) är tänkta att delas upp mellan mina iPads. När jag arbetar använder jag oftast två. Tanken var, när jag köpte den andra plattan, att jag på den ena skulle lagra allt som är relaterat till Ragdollklubben och på den andra sådant som hör till Seniornet, privata brev och diverse annat. Så har det långt ifrån blivit - inte p.g.a. att jag har dåligt ordningssinne, utan främst för att batteriet har behövt laddas på den platta där det jag jobbar med egentligen hör hemma. Då har jag tagit "fel" platta och fortsatt. Där har arbetet sedan blivit kvar. 

Stisse har inga problem med viruset, tvärtom. Sedan flera dagar tillbaka har han slutat lägga sig i sängen efter sin balkongvistelse, en till två timmar på morgonen. Istället för i sängen lägger han sig nu på en kudde tätt intill mig i soffan. Idag har vi tillbringat motsvarande en hel arbetsdag tillsammans där. Vi får se vad som händer när det blir varmare och vi snart kan ha balkongdörren öppen. Jag gissar att han kommer att överge mig och soffan då.

Tillbaka till 2011. Vi hämtade hem Stina efter 3 dagar. Fjällis bodde tillsammans med sin ägare och två andra och hankatter i en 3-rumslägenhet, där ett rum fungerar som parningsrum. Det var rent, prydligt och välordnat för katterna. Hur en hankatt står ut med att bli så avvisad, med både fräs, morr och fysiskt våld, begriper jag inte men den gör det - så även Fjällis.
Jag var full av förväntan och kände att jag inte ville leva i ovisshet huruvida Stina var dräktig eller ej och om hon var det,  hur många kattungar bar hon på? Jag skulle beställa tid för ultraljud!!! 

 

22 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)