Tillbaka till ruta ett

Imorse fick jag ett sms från Ulrica, som berättade att hon efter 66 dygns väntan fått kattungar med hjälp av - tror kattmamman heter så - Duchesse. Så roligt men..........sedan var det inte kul längre. Ulrica skrev också att Hercules börjat intressera sig väl mycket för de två honor, blivande avelshonor, som hon har hemma och att han pga det ska chippas (honorna är bara ett halvår gamla idag). Jag förstår det så väl men naturligtvis blev jag inte glad. Det innebar att jag var tillbaka på ruta ett, dvs måste leta en ny lämplig kavaljer till Sandie. 

Jag fick efter en stund ett nytt sms från Ulrica, där hon tipsade mig om en uppfödare, som sparsamt lånar ut sin hane till registrerade uppfödare men det finns ett ”men” - ett men som jag av princip inte gillar. Ingen av de eventuellt kommande hankattungarna FÅR gå vidare i avel. Jag vet att jag skrivit om det tidigare men jag säger det igen. Jag gillar inte restriktioner!!! 

Vad göra? Margaretha, som tidigare var sekreterare i Ragdollklubben, bor i Österåker och har tidigare halvt om halvt lovat mig att få låna en av hennes blivande avelshanar, Snusen som är på tillväxt. Nu kom jag att tänka på henne och ringde henne efter middagen. Snusen är nu utsedd till att bli pappa till Sandies nästa kull. Han är en brun High mitted-kisse men jag måste erkänna att jag tog honom för att vara en brun bicolor. Det är inte helt lätt att se skillnad. Detta med high mitted bicolor, midhigh white bicolor och high white bicolor måste jag ta mig en rejäl titt på - uppriktigt sagt har jag glömt hur skillnaden dem emellan tre sig. Det jag vet är att high mitted bicolor ofta felregistreras som bicolor (lätt är det inte).

Margaretha har samma syn på avel som jag. Vi följer båda Ragdollklubbens hälsoprogram. Snusen är också blodgrupperad och det är något jag välkomnar. Det här blir också bra och det är skönt att ha en väntande kavaljer och särskilt glad blev jag, när Margaretha berättade att han är foderkatt i Upplands Väsby :-).

Jag fick nya bilder ikväll på pälsklingarna på Liljeholmen. 

 
12 jan 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)