Tillbakablick

Visst är det skönt att fylla en funktion och visst är det roligt att jag får jobba med det, som utanför familjen, är det jag är allra mest intresserad av - KATTER - både egna och andras. Om man som jag jobbar i både Ragdollklubben, med Trasdockan och med personalfrågor och annat styrelsearbete på Stockholms katthem, blir det väldigt många mail som kommer, besvaras och sparas. Under lång tid har jag tänkt att organisera mailen bättre men det har blivit ett "se'n-projekt" och se'n är ett ord jag egentligen tycker väldigt illa om. 

Visst hade jag skapat en del mappar och undermappar i både min bredband2- och i min iCloud-brevlåda men inte fullföljt hela "städningen" och följden hade blivit att det låg massor "måste-spara-mail" i inkorgen. Jag tror att alla vet, hur jobbigt det är att leta igenom inkorgen på jakt efter ett särskilt mail, som man inte ens kommer ihåg rubriken/ämnet på. Idag gjorde jag slag i saken och skapade fler - både huvud- och undermappar. Det kunde se ut så här: "Stockholms katthem" som huvudmapp och sedan "personal", "media" och "möten" som undermappar. Det blev många huvudmappar och ännu fler undermappar. Sedan började jag att sortera alla mail som låg i inkorgen. Många timmar senare sitter jag nu - helnöjd - i soffan. Jag älskar ordning vad än det gäller. Några timmar avsatta till att systematisera ikväll gör att jag besparar mig veckor (i timmar räknat) av letande framöver.

I min städiver tittade jag också igenom de brev, som visade att det fanns bilder med. Jag hittade barnbarnet Tor som bebis, nu 2 1/2 år och Mysong och Mirelle från min första kull. De är idag nära 6 år. Tänk så mycket som faktiskt hänt på dessa år! Ytterligare 17 kattungar har fötts hos oss sedan dess. "Man ska inte gråta över spilld mjölk" men jag kan inte låta bli att tänka på att jag skulle ha behållit Mirelle, som jag först tänkte. 

Mirelle, som senare kom att hete Niki, var en lovande tjej - hade hållit för både avel och utställning. Hon kom till ett ungt par, som bodde i ett fantastiskt hus i Tullinge. Vi hälsade på den lilla familjen, där Niki behandlades som en prinsessa och fungerade som deras lilla dotter. Allt var så perfekt! Så en dag, när Mirelle bott i sin nya familj i ungefär ett halvår, fick jag ett mail från Tobias, där han berättade att Mirelle tvingats flytta till Lidingö på grund av att hennes nya matte (minns inte hennes namn) blivit superallergisk. Hennes vidare öde berättar jag om imorgon.

Mysong kom till Åsa, som då bodde i Enskede gård tillsammans med sin son och sin tvååriga Brittisk korthårskatt. Åsa ville inte att vi skulle komma och hälsa på Mysong, trots att hon lovat att vi skulle få träffa honom, när han blivit en stor kille. Två år senare hade hon ändrat sig och vi åkte med glädje till Solna, där Åsa nu bor tillsammans med ytterligare en ragdoll. Genom att titta på fotografierna kan jag verkligen se, att tiden går/har gått.

Hade tänkt visa Tor, Mirelle och Mysong men det är fel format på bilderna. Får se vad jag kan = orkar göra åt det imorgon.

6 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)