Tillbakablick

När kattungarna föddes och det knappt var någon skillnad mellan natt och dag för Ove och mig, kändes det oändligt långt tills småttingarna skulle börja äta själva. Att mata dem tog från början upp till 1 1/2  timme och att det tog så lång tid beror både på att tillägget (mjölken) måste värmas i etapper, eftersom det annars hann kallna men den största anledningen var att matningen måste gå väldigt långsamt den första tiden. Jag var så oerhört rädd att småttingarna skulle aspirera, dvs. dra ner maten i luftstrupen, vilket kan hända om man har otur. Vartefter tiden gick fick Ove och jag in en bra taktik och kattungarna började också så småningom att kunna suga bättre på nappen själva. I början var vi tvungna att trycka försiktigt på sprutan när de åt.

När det var dags för fast föda var ingen av kattungarna intresserad. Det hade varit enkelt och självklart för dem att, utan särskild ansträngning, bli mätta och att då behöva jobba för käket var ingen självklarhet för dem. Särskilt Pyret tyckte att det var en dålig idé - han gillade helt enkelt inte mousse - bebisfrön gick ”så där”. Då erinrade jag mig att det ju var precis så det var med Yatsi och att han började äta bra, när han fick MUSH. Ove åkte till zooaffären, vi tinade ”köttbullarna” (som köttbullar av rått kött). Det gillade han!!! Även de andra kattungarna föredrar idag MUSH. T.om Sandie tycker att bullarna smakar bra. Jag provade igår att servera mousse igen; Pyret ville inte ens smaka medan några av syskonen åt lite grann. Kanske är det så iallafall att rovdjur föredrar rå föda.

Alla katterna sover nu efter att ha hjälpt Christine och mig att städa, nja inte Stisse förstås, som avskyr städning. De små följer med från rum till rum och man måste hela tiden kolla var man sätter fötterna - de är snabba nu, kattungarna, mycket snabba! Det är alltför lätt att trampa på en liten kisse, för själva förstår de inte att akta sig.

7 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)