Tillbakablick

Trodde nog att jag visste hur det mesta skulle gå till, när jag äntligen beslöt mig för att förverkliga mina drömmar om att bli uppfödare. Året var 2010 och jag hade just slutat mitt arbete som barnmorska på förlossningsavdelningen på Södersjukhuset. Nu hade jag endast mitt lilla bemanningsföretag kvar. Äntligen fanns den tid jag ansåg mig behöva för att på ett bra sätt kunna ta hand om både vuxna katter och kattungar.

Stina föddes 7 maj 2010. Hon är en brun colorpointtjej, som inte gör mycket väsen av sig. Hon är ingen rädd kisse men absolut inte framfusig. Hon är helt enkelt oerhört behaglig. 

Att bestämma sig för att bli uppfödare innebär att man påtar sig ett mycket stort ansvar. Det är långt ifrån att bara "få gulliga kattungar". Man behöver ju också veta en hel del om både genetik och katters behov och beteende i olika åldrar. Blivande föräldrar går diverse kurser innan barnet ska komma  men för att bli uppfödare av raskatt krävs ingenting förutom en katt och ett stamnamn, för att föda upp huskatt krävs inte ens ett stamnamn. Hur kan det vara så?

För att köra bil måste man ha körkort. Något liknande körkort borde också vara ett krav för att beviljas ett stamnamn. Om det jag hört stämmer, kan jag inte säkert säga men det ska finnas ett förslag på att alla nya uppfödare ska ha genomgått SVERAKs Diplomeringskurs med godkänt resultat för att godtas hos Fifé, det internationella kattförbund som SVERAK tillhör. Jag anser att det är märkligt att det inte är genomfört sedan länge.

Idag kom en hälsning från Flinga och matte Laila med hälsningen: ”Flingan har konverterat”. Stollarna verkar ha en stäng chef, har jag hört.

Berättar mer om Tasse, på bilden, imorgon.

 
3 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)