Tillsammans

Idag har Kristin varit här. Hon är extremt rädd för katter. Katten tycker inte om, när människor sitter stilla och möjligtvis bara rör på ögonlocken. Tyvärr är det just så rädda människor gör, de vågar inte röra sig. Då blir katten konfunderad och vill få personen i fråga att reagera. Den går fram till vederbörande och hoppar gärna upp och sätter sig bredvid, jamar och försöker åstadkomma en reaktion. Den förskräckta människan blir ännu räddare, katten blir intensivare och cirkusen är igång. Det blir värre, om jag stänger in katterna, för inga katter gillar stängda dörrar. Då krafsat de på dörren och skriker. Hur man kan vara rädd för en katt, är för mig obegripligt.

Som jag skrivit tidigare, vill en Ragdollkatt inte vara ensam - inte ens när den sover. Marita skickade ett foto idag på Kajsa och Buster, som så gott som alltid sover tillsammans (bild1). De är mycket goda vänner och gillar varandras sällskap. Så kommer det nog fortsätta att vara, för båda ska kastreras. Att ha både en fertil hona och hane i en lägenhet är det nog ingen, som orkar med. Skillnad är om man har en stor tomt med "kattgård". Då kan man hålla honor och hanar åtskilda och bara låta dem träffas, när man själv hoppas på kattungar. Så är det i katteri Creamy blueeye i Flöghult, varifrån Sandie, som egentligen heter Åsåfin, kommer (se bilder på Creamy Blueye's hemsida). Det skulle vara roligt, om någon av de andra "flickorna" skulle få en kull så småningom. Jag vet inte, hur Anette och Tomas eller Victoria och Martin ställer sig till kattungar. Det är en del arbete med graviditet, förlossning och bebistid men det är oerhört roligt. Arbetet för vår del har bestått av oro, för Stina har skött allt själv. Jag var uppe till 02:10 den 10 november. Jag tyckte att det verkade, som om förlossningen var på gång men när Stina somnade vid 2-tiden, lade jag mig också. När jag vaknade vid 8-tiden låg det fyra välmående, helt nyfödda kattungar i vår stora transportbur. Vilket under!

På bild 2 är Stina tillsammans med sina kattungar och på bild 3 är alla våra katter tillsammans i sängen. Sandie har nyss kommit till oss.

 
6 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)